privāts pasākums

« previous entry | next entry »
Apr. 4., 2020 | 02:18 pm
posted by: mtldd in pajautaa

kā jums šķiet, kas ir saprotams ar 4.5.5 punktā minētajiem "privātajiem pasākumiem"? kur ir tā robeža, kad kādu darbību var uzskatīt par privātu pasākumu? pagaidām nekādu precizējumu neatrodu.

vai, piemēram, grupa, kas reizi nedēļā privātās telpās sanāk uz mēģinājumu jau klasificējas kā "privāts pasākums"? vai vakariņas nelielā draugu lokā savās mājās?

https://likumi.lv/ta/id/313191#p4.5

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Anne

from: [info]puuce
date: Apr. 4., 2020 - 02:36 pm
#

"jebkādi" ir atslègas vārds.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]mtldd
date: Apr. 4., 2020 - 02:45 pm
#

jebkādi jā, bet jebkādi kas? jebkādas darbības, kas tiek veiktas vairāk nekā 2 cilvēku kompānijā? negrasos rīkot lielas dzīvokļu ballītes, drīzāk saprast principu pēc kāda pienākas pamatots sods.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Anne

from: [info]puuce
date: Apr. 4., 2020 - 02:50 pm
#

jebkas kopā ar cilvēkiem, ar kuriem nedzīvojat kopā, vai kuri nav jūsu nepilngadīgie bērni, ja tie ar jums nedzīvo. Neraizējieties, kad saskarsieties ar gadījumu, kad jums tuvs paziņanomirst, jo "nebija vietas slimnīcā", mazāk domāsit par sodiem, vairāk par to, kā vislabāk samazināt infekcijas izplatīšanos. Pat likumus vairs nevajadzēs lasīt. Trud story - man apkārt esošie spānņi un itāļi lieliski izprot normu saturu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mtldd
date: Apr. 4., 2020 - 03:17 pm
#

saprotu, ka pašam jāizprot, ka tas attiecas gan uz publisko, gan privāto telpu. tikai nesaprotu, kāpēc likumā tas nav kā sakarīgāk uzsvērts/apvienots. tavi augstākminētie noteikumi ir saistīti ar atrašanos publiskā ārtelpā/publiskā iekštelpā. par privāto vidi - pašam jāsaprot, ka zem "privāts pasākums" ir domāts tas pats jebkāds fiziskais kontakts un pulcēšanās. jo mazāk vietas interpretācijām, jo vairāk cilvēkiem, tostarp, policistiem tomēr būs skaidrs, kura rīcība kāpj pāri jau ne tikai pašizolācijas principa, bet arī likuma robežām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Anne

from: [info]puuce
date: Apr. 4., 2020 - 04:56 pm
#

Nē, nu ja kādam liekas, ka, nosaucot publisku pasākumu par privātu, tad mazina vīrusa izplatību, tad skaidrot detalizētāk var gadiem. Protams, ir arī cilvēki, kas pilnā nopietnībā nesaprot, ko nozīmē "līdz divi". Jebkädi privāti pasākumi tur ir aizliegti. Kā jums izdodas izlasīt, ka dala ir atlauti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mtldd
date: Apr. 4., 2020 - 05:47 pm
#

neapgalvoju, ka privāti pasākumi ir atļauti, vien samulsu, jo katrs ar privātu pasākumu var saprast ko citu. pirms šī visa es neatļautos 10min tējas padzeršanu pie kaimiņienes traktēt kā "pasākumu" vai "privātu pasākumu", bet konkrētajā kontekstā tas tā, šķiet, ir domāts. sirdsmieram palieku pie tā, ka noteikumi visticamāk ir rakstīti steigā un daži punkti ir precīzāki/veiksmīgāk noformulēti par citiem (tas "ne vairāk kā 2" princips ir pieminēts konkrētāk tikai publisko pasākumu kontekstā:

"4.5.24. neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var:

4.5.24.1. ne vairāk kā divas personas;..."

Atbildēt | Iepriekšējais


anta

from: [info]softdb
date: Apr. 4., 2020 - 07:09 pm
#

Kāpēc likumā nav sakarīgāk uzrakstīts? Tāpēc, ka ārkārtas situācija un nav laika baigi aizrauties ar teksta sagatavošanu pret tiem, kas meklē caurumus. Jebkas, ko bez 2 metru distances kopīgi dara vairāk kā 2 cilvēki, kas nedzīvo kopā vai nav nepilngadīgie+vecāki, IR PASĀKUMS. Vienīgi mulsums šobrīd ir par braukšanu mašīnā, bet nu šī ir bezprecedenta situācija, kurā labāk ir nevis 'oi viņi tur kaut kā nesaprotami uzrakstījuši' un meklēt veidus apiet potenciālu sodu, bet gan padomāt plašāk, ka no katra paša rīcības atkarīga tālākā notikumu gaita, un tavs mēģis vai vakariņas, kas taču nesaucas pasākums, var kādam izrādīties letāli.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


princese uz zirņa

from: [info]grao
date: Apr. 4., 2020 - 07:26 pm
#

Covid19 nav vienīgā nāvējošā slimība. Piemēram, sociālā atbalsta trūkuma dēļ iestājusies pēcdzemdību depresija arī ir potenciāli nāvējoša.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


anta

from: [info]softdb
date: Apr. 4., 2020 - 08:50 pm
#

Es nerunāju par letalitāti tikai no Covid, bet arī pastarpināti par to, ka medicīniskās kapacitātes dēļ trakākā situācijā var nesanākt izglābt tos, kas ir glābjami, bet trūkst resursu. Jo kontrolētāk iesim cauri pandēmijai, jo vairāk veselības/dzīvību tiks saglabāts. Jā, medicīniskās (tai skaitā psiholoģiskās) palīdzības pakalpojumi šobrīd ir ierobežoti, tas mani satrauc, jo tomēr ilgs laiks attīstīties it kā dzīvību neapdraudošām figņām/slimībām, un vienmēr būs lietas, ko varēja darīt labāk, bet šis ir daudzreiz labāk par Itālijas variantu... Es gan nezinu, kas domāts zem sociālā atbalsta, bet kontaktus neviens nav atcēlis, tikai uzlikta fiziska distancēšanās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]grao
date: Apr. 5., 2020 - 11:15 am
#

Pēcdzemdību periodā sociālais atbalsts ir atnākt ar siltām kotletēm, izmazgāt grīdu, pieskatīt jaundzimušo, kamēr mamma mierīgi ieiet dušā bez ausīšanās. Siltas kotletes vēl var atstāt uz durvju sliekšņa, bet to pārējo gan ne.

Otra situācija: kustībās ierobežots cilvēks, kam vajag palīdzību ar personīgo higiēnu.

Atbildēt | Iepriekšējais