« previous entry | next entry »
Aug. 14., 2019 | 08:02 pm
posted by: mtldd in pajautaa

labprāt uzklausītu pieredzes stāstus un argumentētus ieteikumus par vietām, kur 26gadīgs peldētnepratējs varētu iemācīties tomēr peldēt. šķiet, ka šajā vecumā, kad bailes no dziļuma sāk tikai pastiprināties, nu vajag psiholoģiski orientētu un profesionālu instruktoru.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Lacy F

from: [info]panacea
date: Aug. 15., 2019 - 02:42 pm
#

hmm, nu nez, vai tiešām būs tik traki, ka bailes no ūdens spēs risināt tikai psihodakters.

es pirms vairākiem gadiem apmeklēju peldēšanas nodarbības, kur lielākā daļa bija iesācēji no pilnīgas nulles, kam būtībā visiem bija diezgan paniskas bailes no ūdens. es tjipa mācēju peldēt, bet tikai tā, ka galva virs ūdens un, lai arī uzskatīju, ka man nebija bail no ūdens, man vajadzēja krietnu saņemšanos, lai iebāztu galvu zem ūdens un izdzēru pusi baseina, kamēr iemācījos arī pareizi elpot.

nu un nekas, kursu beigās pēc kādām 10 nodarbībām visi, pat bailīgie iesācēji bija tā tikuši galā, ka varējām uzspēlēt visādas gremdēšanas spēles pa visu baseinu.

visiem baseiniem ir seklais un dziļais gals - seklajā ir ūdens, nu tā, līdz pupiem. tad nu peldētapmācību rīko vai nu lielā baseina seklajā galā vai arī īpašā mazākā seklajā baseinā. no sākuma iemāca peldēt un tikai tad sūta tur, kur ir pāri galvai. iemāca arī to, ka ūdenī vispār nav nepieciešams īpaši kustēties, jo cilvēks ir kā pludiņš, kas peld pa virsu. nogrimt (nonirt) līdz baseina dibenam ir vispār diezgan grūti un to ir speciāli jāmācās.

rekur, piemēram, ir raksts par trenneri, kas māca nervoziem cilvēkiem peldēt: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/the-swimming-blog/2014/jan/02/learning-to-swim-fear-of-swimming

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mtldd
date: Aug. 15., 2019 - 03:05 pm
#

tās bija speciāli organizētas nodarbības tikai pieaugušajiem vai tā vienkārši sagadījās, ka bija daudz pilnīgu iesācēju? vari varbūt padalīties, kurā vietā tas bija?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Aug. 15., 2019 - 03:12 pm
#

tās bija speciāli organizētas nodarbības pieaugušajiem, kur nāca visu līmeņu censoņi, no sākuma pārbaudīja spējas un sadalīja grupās un tad katram tika veltīta sava pieeja. tas bija ārpus LV, bet grūti iedomāties, ka citur varētu būt īpaši savādāk.

nesen viens pazīstams interesējas par kaut ko līdzīgu rīgā, un piemēram ķīpsalas baseinā arī piedāvaja peldētapmācību pieaugušajiem un ja pareizi atceros tika aicināts nākt svētdienu rītos, kad būtu viens no diviem apmeklētājiem, tā ka gandrīz privātstundas. un izskatās, ka ķīpenē arī no sākuma tiek veikts spēju novērtējums:

https://www.baseins.eu/lv/cenas-2/#PELDETAPMACIBAS-NODARBIBAS-lielaja-baseina

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mtldd
date: Aug. 15., 2019 - 05:01 pm
#

lieliski, pirmais konkrētais ieteikums, paldies, pačekošu :)

Atbildēt | Iepriekšējais