panacea

Aug. 15., 2019 | 02:42 pm
No:: panacea

hmm, nu nez, vai tiešām būs tik traki, ka bailes no ūdens spēs risināt tikai psihodakters.

es pirms vairākiem gadiem apmeklēju peldēšanas nodarbības, kur lielākā daļa bija iesācēji no pilnīgas nulles, kam būtībā visiem bija diezgan paniskas bailes no ūdens. es tjipa mācēju peldēt, bet tikai tā, ka galva virs ūdens un, lai arī uzskatīju, ka man nebija bail no ūdens, man vajadzēja krietnu saņemšanos, lai iebāztu galvu zem ūdens un izdzēru pusi baseina, kamēr iemācījos arī pareizi elpot.

nu un nekas, kursu beigās pēc kādām 10 nodarbībām visi, pat bailīgie iesācēji bija tā tikuši galā, ka varējām uzspēlēt visādas gremdēšanas spēles pa visu baseinu.

visiem baseiniem ir seklais un dziļais gals - seklajā ir ūdens, nu tā, līdz pupiem. tad nu peldētapmācību rīko vai nu lielā baseina seklajā galā vai arī īpašā mazākā seklajā baseinā. no sākuma iemāca peldēt un tikai tad sūta tur, kur ir pāri galvai. iemāca arī to, ka ūdenī vispār nav nepieciešams īpaši kustēties, jo cilvēks ir kā pludiņš, kas peld pa virsu. nogrimt (nonirt) līdz baseina dibenam ir vispār diezgan grūti un to ir speciāli jāmācās.

rekur, piemēram, ir raksts par trenneri, kas māca nervoziem cilvēkiem peldēt: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/the-swimming-blog/2014/jan/02/learning-to-swim-fear-of-swimming

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: