pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 3., 2019 | 06:02 pm
posted by: sodienliist in pajautaa

Kādam ir gadījies saņemt sodu par braukšanu bez biļetes sab. transportā ārzemēs? Šajā gadījumā Spānija. Var mest miskastē vai tomēr ir bijušas kādas sekas par nemaksāšanu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

K

from: [info]rkktzd
date: Feb. 3., 2019 - 07:17 pm
#

par spāniju nezinu, bet reiz vācijā braucām pa bāni ar meiteni, kas 2 gadus pirms šī brauciena bija saņēmusi sodu par braukšanu bez biļetes. mūs apturēja policija un meitenei bija vai nu jāsamaksā 500 eur sods vai arī jāiet uz nedēļu cietumā

Atbildēt | Diskusija


aituvīrs

from: [info]sodienliist
date: Feb. 3., 2019 - 07:28 pm
#

Tas gan ir pizģec :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Feb. 3., 2019 - 08:01 pm
#

Tā ir. Rietumeiropas valstu sodi labāk jānomaksā. Citādāk pēc tik un tik gadiem atklāsies, ka tajā un tajā valstī esi nobanots no noteiktām finanšu darbībām - nevari aizņemties kredītus, etc. Plus, viņi sūtīs vēstules uz tavu norādīto adresi. Un kas zina, kam vēl viņi var izplatīt šo neglaimojošo info un kā tas var ietekmēt tevi nākotnē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Feb. 3., 2019 - 11:39 pm
#

jap +++
(man vairāki līdzīgi gadījumi zināmi :) )

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Feb. 4., 2019 - 12:07 am
#

nav nekāds "pizdjets" :) - veikalā ieejot, tu tak arī nepaņem maizes kukuli un aizej vienkārši - ja pērc preci/pakalpojumu, par to ir jāmaksā vai jārēķinās ar sekām ;)
zinu daudzus gadījumus, kur cilvēki reali iešuvušies ignorējot izrakstītos rēķinus, kas viņiem jāapmaksā konkrētā laikā - DE pavisam vienkārši: izraksta rēķinu, iedod pārkāpējam un dod laiku, lai samaksātu - ja nesamaksā, sūta trīs atgādinājuma vēstules (ik pa divām nedēļām vienu), kur pēdējā, trešajā ir paziņots (kas jau iepriekš rakstīts) - maksājums nav ienācis, lieta tiek nodota Inkaso (naudas piedzinēju) uzņēmumam :) - piedzinēju likmes uzreiz vismaz pieckāršo summu (un tā aug ik dienu), inkaso uzreiz iesniedz tavus datus SCHUFA, kas attiecīgi uzreiz paziņo vienotajai ES banku sistēmai, ka esi kredītu un aizdevumu "nedrošs" klients utt... automātiski dati nokļūst arī pie iestādēm, kas pārbauda dokumentus un var iekasēt sodus (auto policija, robežsardze utt utjp.) :) Es primāri par Vāciju runāju, bet sistēma ir vienota - mums te LV bija klients (uzņēmums strādā ar DE - klientiem līgums ar Vācijas firmu, mēs tik "starpnieki), kas uztaisīja riktīgu šumu, jo viņam ateikts kredīts bankā nekustamā īpašuma pirkšanai, jo esot melnajā sarakstā - jo spītīgi ignorēja un nebija samaksājis nepilnus 3Ls par preču piegādi (preces bija saņemis, piegādi nesamaksāja un uz atgādinājumiem gada garumā (mēs bijām ļoti pat pacietīgi, nebija nekādas ik pa divām nedēļām vēstules - gadu sūtījām atgādinājumus pacietīgi) nereaģēja ;) Tā kā - ko sēsi, to pļausi, nav nekāds pizdjets :D
realitāte un man šķiet tas ir pareizi, jo par saņemto pakalpojumu ir jāmaksā - pavisam vienkārši...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ze
date: Feb. 4., 2019 - 10:10 am
#

"pizģec" droši vien attiecas uz soda samērīgumu. ļoti gribas ticēt, ka arī pret ieklīdušajiem miljons muslimiem vācijas policija ir tik stingra, bet nez kāpēc man šķiet, ka tā nav.














Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Feb. 4., 2019 - 06:54 pm
#

un kāpēc tu iedomājies, ka Vācijā kāds šķiro sodus pēc reliģijas vai citām atšķirībām?! :/ sviests kaut kāds...

protams visiem sodi ir vienādi - un par samērību: pārlasi vēlreiz, ko rakstīju... primārais sods par biļeti noteikti nebija tik liels, drīzāk vismaz desmit reizes mazāks, bet - ja nesamaksā laicīgi, tas žigli apaug... tāpat kā te nesamaksāti rēķini, kad tos nodod naudas piedzinēju (inkaso) uzņēmumu rokās...

p.s. turot pirkstu uz enter pogas, ierakstu tu tā ar nepagarināsi un nozīmīgāku nepataisīsi ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


bija

from: [info]temperature
date: Feb. 3., 2019 - 10:08 pm
#

jā, man arī ir viens sens paziņa, kas pirms vairākiem gadiem vācijā nosēdēja kaut kādu laiku cietumā, jo iepriekšējā valsts apciemošanas reizē bija nospēris benzīntankā šokolādes batoniņu vai ko tur. nākamajā reizē (turklāt viņš tikai stopēja cauri) šo savāca uz robežas un ietupināja ķurķī. neatceros gan, uz cik ilgu laiku, bet pietiekošu, lai izlasītu bībeli un kļūtu ticīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais