pajautaa

bērnu autokrēsliņš

« previous entry | next entry »
Nov. 20., 2017 | 06:23 pm
posted by: vacatio in pajautaa

interesē adac testi - kas kā.

Pāris dienas jau studēju adac lapu un testus un krēsliņu bodes. mani visādi velk uz vienu konkrētu krēsliņu (kategorija 9-18kg), kurš ir liekams braukšanas virzienā. Zinu, ka pēc visādiem nostāstiem drošāk tomēr ar skatu uz aizmuguri. BEt - manam noskatītaja'm krēsliņam adac testa rezultāti ir labāki kā stipri dārgākiem pret braukšanas virzienā liekamiem. Mēģinu saprast kāpēc tā?
vēl bišķi mulsina, ka tas krēsliņš ir testēts 2013 gadā un pēc tam vairs nē. (kaut gan atkārtoti testē varbūt tikai tad, kad krēsliņam tiek veiktas kādas modifikācijas? nosaukumā kāds burts piemests klāt vai tml.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {54}

sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 08:07 pm
#

Ir tā, ka bērnam šobrīd ir krēsliņš pretēji braukšanas virzienam. Laba zīmola krēsliņš. Zviedru krēsliņš. Paļāvos uz visiem šiem kritērijiem un pirku nepētot sīkāk. Bet tikai tad, kad sapratu, ka siksnas īsti labi neturas uz pleciem -sākumā gaidīju, lai paaugas bišķi, varbūt tad nostāsteis vietās, bet nu jau bērnam 9 mēneši, tās jostas nestāv uz pleciem. Skaidri redzams, ka pie bremzēšanas viņa lidos ārā no viņām. Tāpēc tagad skatos un pētu visu nopietnāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 08:14 pm
#

līdz cik kg ir?
Nevar tur kko pieregulēt tām siksnām - augstāk/zemāk? Bet pie bremzēšanas no erf krēsla nelidos ;) Tur tieši iespiedīs dziļāk krēslā. :D Vienīgi, ja kāds pakaļā ieteš, var nebūt labi :(
Es 2x aizmirsu piesprādzēt, tāpat izvadāju pa visiem Garkalnes novada bezceļiem, dubļiem, peļķēm, augšā lejā, utt, bērns sēdēja krēslā kā sēdējis - būtu ff, toč būtu bijis man priekšējā stiklā..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 08:17 pm
#

Nē, viņiem vispār aizliegts tos krēsliņus tagad ražot, jo neatbilda drošibas testiem. Es pirku lietotu un tobrīd nezināju, ka viņus vairs nemaz neražo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 08:28 pm
#

cybex sirona?
Vispār jaunākās normas ES ir tādas, ka laikam līdz 15kg krēsliņiem būs jābūt TIKAI atmuguriski liekamiem. Ja jau tas ir pacelts pat tādā visES līmenī, tad nu gan jau ka kādi pamatoti testi/pētījumi tam visam apakšā ir.. Tas gan attiecas uz ražotājiem, tb ražot nedrīsktēs krēsliņus, kurus zem 15kg drīkst likt uz priekšu, esošos jau saražotos drīkst gan izpārdot, gan likt kā nu attiecīgi ražotājs norādījis.. Neatceros, no kura gada šitas būs/ir spēkā.. Jo nu šobrīd daudzi jau dažus mēnešu vecu mazuli liek ar skatu uz priekšu, ja kg to atļauj.. :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 08:35 pm
#

Nop! Cybex vispār ir labākie vērtējumi faktiski visiem krēsliņiem. Sirona finansiāli nevaru pavilkt, tas ir vienīgais mīnuss. man ir Emma.

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Nov. 20., 2017 - 09:46 pm
#

tādus patiesībā bija jāatsauc :( t.i. pašam ražotājam jādabū visi atpakaļ, lai tālak vairs lietotus nepārdotu :(

traki. Kļūmes gadās. Un siksnas... ir sāpīgs jautājums, zinu. Palīdz ģērbšana plānāk, un ļoti cieša piesprādzēšana un pareizs siksnu augstums (gan par zemu, gan par augstu ieeja krēsla atzveltnē izraisīs noslīdēšanu). Bet ja tiešām nevar regulēt (nevis tikai regulēšana neintuitīva)... tad traki.

Atbildēt | Iepriekšējais