pajautaa

pirmpirkuma tiesības

« previous entry | next entry »
Okt. 31., 2017 | 03:39 pm
posted by: zetinja in pajautaa

Es pareizi saprotu, ka situācijā, kad Jānītis pērk īpašuma domājamo daļu un Jānītis zina, ka Pēterītis, kuram ir pirmpirkuma tiesības, tās 100% neizmantos, nekas netraucē Jānītim uzreiz pēc līguma noslēgšanas, negaidot 2 mēnešus līdz pirmpirkuma tiesības ekspirējas, ņemt un iesniegt visu pasākumu zemesgrāmatā un īpašums visdrīzāk to 10 dienu laikā būs uz Jānīša vārda?

Es tur lasu un man izskatās, ka reāli pietiek ar mutisku (ja nav bail no strīdiem) piedāvāšanu, lai būtu viss pēc likuma. Tad sanāk, ka jāpietiek arī ar mutisku atbildi - "Pērc vien, man nav nekas pretī".

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 31., 2017 - 04:13 pm
#

domāju, ka vajadzēs Pēterīša rakstisku piekrišanu, resp. papīru, ka viņš atsakās no savām pp tiesībām, jo kantorī kur to visu kārtos, neviens jau īsti nezin: piekrita Pēteris vai ne un ko čomaki savā starpā sarunājuši...
(un pat, ja piekristu, es Jānīša vietā uz mutisko nepaļautos, jo dzīve rāda, ka visādi var notikt un saķildoties var pārsekunžu laikā)

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Okt. 31., 2017 - 07:15 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Okt. 31., 2017 - 04:20 pm
#

ja es pareizi atceros, tad bija papīrs jāparaksta, pie notāra gan neviens nesauca

Atbildēt


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Okt. 31., 2017 - 04:50 pm
#

Labāk, ja Pēterītis kaut kur (uz pašu sastādīta dokumenta par tēmu) parakstās, ka atsakās no savām tiesībām. Bet nu mūsu dom.daļ.īpašumā nereti pārdošana un reģistrēšana notikusi bez kādām pārunām par pirmtiesībām. Tb, ZG šis fakts neinteresēja un neiztrauca.
Bet Pēterītis gan pie sliktas omas varētu celt trobeli un teikties iegādāties jau pārdoto īpašumu par oficiāli norādīto summu.

Atbildēt


from: [info]fedrs
date: Nov. 1., 2017 - 06:48 am
#

Kas ir 2 mēneši pret cilvēces vēsturi! Mirklis vien. Pat uz pierakstu pie zobārsta jāgaida ilgāk. Kāpēc būtu jāsteidzas TO nodarīt 10 dienās, ja vien nav tā, ka Pēterītis pat nenojauš to, ko Jānītis "droši zin", tāpēc viss jādara ātri, lai Pēterītis paliek ar garu degunu.

Atbildēt


tonight's the night

from: [info]kitija
date: Nov. 1., 2017 - 08:13 am
#

Jā, var iesniegt papīrus uzreiz. Ja gadījumā notiek kādas nesaprašanās, Pēterītis var teikt, ka neko nezina un gada laikā izmantot savas tiesības. Tāpēc iesaku nepažēlot tos pārdesmit eur un aizsūtīt Pēterīti pie notāra, lai uzraksta atteikumu no savām pirmpirkuma tiesībām.

Atbildēt