pajautaa

Pesto ziemai

« previous entry | next entry »
Sep. 4., 2017 | 07:53 pm
posted by: kisswithafist in pajautaa

Sveiki, cibiņi,

padalieties, lūdzu, ar pieredzi, kā sagatavot pesto ziemai. Ļoti būtu vēlams bez saldēšanas, jo saldētava ir vairāk kā maziņa. Varbūt izdevīgāk ir mēģināt noturēt bazilika stādus dzīvus visu gadu un gatavot pēc vajadzības, nevis rudenī novākt un pārveidot par pesto? Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

aai

from: [info]aai
date: Sep. 4., 2017 - 10:52 pm
#

hmm, nezinu gan, vai visu ziemu tos var (mākslīgi) noturēt pie dzīvības, jo arī veikalos nopērkamiem "dzīvajiem" bazilika podiņiem parasti ir derīguma termiņš un tas, cik atceros, dikti garš nebija.

Ja vien runa nav par baigiem apjomiem, tad ieteiktu saldēt nevis visu gatavo pesto, bet tikai baziliku, kas sasmalcināts un kam pievienota eļļa (pačekot internetos) - ietaupīsi uz pārējo sastāvdaļu apjoma. Tiesa gan - neesmu no "atsaldētiem" pēc tam pesto gatavojis. Varbut garšo nebaudāmi.

Atbildēt


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Sep. 5., 2017 - 09:47 am
#

hm, man gan lakšu, ne bazikika pesto, bet mierīgi glabājas ledusskapī burciņās

Atbildēt


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Sep. 5., 2017 - 02:11 pm
#

Taisīju bazilika ar riekstiem, parmezānu un eļļu. Tur no mega lielām buntēm diži daudz nesanāca. 2 mazas burciņas, ko iemetu saldētavā. Kad lietoju, tikai izskrubinu cik vajag un pārējo atpakaļ. Ledusskapī var stāvēt, bet tik līdz 2 ned un paliek brūnīgs no zaļās krāsas. Pēc atsaldēšanas arī ļoti garšīgi

Atbildēt


from: [info]kaukau
date: Sep. 5., 2017 - 07:12 pm
#

Rukolas pesto pēc atsaldēšanas pazaudēja skaisto, aso rukolas garšu...

Atbildēt