pajautaa

Pesto ziemai

« previous entry | next entry »
Sep. 4., 2017 | 07:53 pm
posted by: kisswithafist in pajautaa

Sveiki, cibiņi,

padalieties, lūdzu, ar pieredzi, kā sagatavot pesto ziemai. Ļoti būtu vēlams bez saldēšanas, jo saldētava ir vairāk kā maziņa. Varbūt izdevīgāk ir mēģināt noturēt bazilika stādus dzīvus visu gadu un gatavot pēc vajadzības, nevis rudenī novākt un pārveidot par pesto? Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

aai

from: [info]aai
date: Sep. 4., 2017 - 10:52 pm
#

hmm, nezinu gan, vai visu ziemu tos var (mākslīgi) noturēt pie dzīvības, jo arī veikalos nopērkamiem "dzīvajiem" bazilika podiņiem parasti ir derīguma termiņš un tas, cik atceros, dikti garš nebija.

Ja vien runa nav par baigiem apjomiem, tad ieteiktu saldēt nevis visu gatavo pesto, bet tikai baziliku, kas sasmalcināts un kam pievienota eļļa (pačekot internetos) - ietaupīsi uz pārējo sastāvdaļu apjoma. Tiesa gan - neesmu no "atsaldētiem" pēc tam pesto gatavojis. Varbut garšo nebaudāmi.

Atbildēt