pajautaa

ūdens filtru sistēma

« previous entry | next entry »
Mar. 23., 2017 | 12:30 pm
posted by: blond in pajautaa

Labdien!

Vai kādam ir pieredze ar nopietnu filtru sistēmu ļoti dzelzaina ūdens attīrīšanai? Ir spice, bet ūdens no tās vēl dzelžaināks kā akā (ir taisītas ūdens analīzes). Nu nenormāli dzelžains. Dziļurbums neder, jo vides specifika ir tāda, ka "baltā ūdens" slānīši ir ļoti plāni un trāpīt uz tādu ir lotereja ar ļoti minimālu cerību vinnēt (konsultējāmies ar ģeologiem).

Ir piedavājums no Karmes filtriem (mehāniskā filtrācija + iekārta ūdens mīkstināšanai, amonija, organikas un krāsainības likvidēšanai), bet gribēju apjautāties arī šeit - varbūt kādam ir līdzīga pieredze un rasts labs risinājums?
Izmaksas nav izšķirošas.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

scope

from: [info]scope
date: Mar. 23., 2017 - 12:45 pm
#

Divi kolēģi privātmājās Pierīgā lieto http://www.udensfiltri.lv/ atdzelžotājus, ir diezgan apmierināti ar rezultātu.

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Mar. 23., 2017 - 12:46 pm
#

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]and
date: Mar. 23., 2017 - 01:39 pm
#

kādreiz pirku no šiem http://www.hidrostandarts.lv/?l=1&mu=1, nodevu ūdeni analīzēm, pēc tām piemeklēja vajadzīgo (atdzelžošana+mīkstināšana), uzstādīju gan pats to zilo draugu. Bet tas bija pirms gadiem 12, kas viņi vēl Ķīpsalā bija.

Atbildēt


svesinieks

from: [info]svesinieks
date: Mar. 23., 2017 - 02:16 pm
#

Varu vien pastāstīt par savu ne visai veiksmīgo pieredzi:

Tā kā negribēju uzstādīt īstu atdzelžotāju ar tabletēm un nepieciešamu piekļuvi kanalizācijai, nolēmu uzstādīt vienkāršu atdzelžosnas kārtridžu (pretēji padomam, ko man deva veikalā, jo nevēlējos rakt kanalizāciju un elektrību uz ūdens šahtu + domāt, kā tur iestutēt atdzelžotāju), jo tas solīja atdzelžot līdz 1mg dzelzs, kas būtu pietiekami, lai dabūtu manu ūdeni RŪ noteiktajās robežās.

Uzlika šo kārtridžu (https://portall.lv/index.php?route=product/product&path=121_122_134_139&product_id=843) + mehānisko daļiņu kārtridžu pirms tā. Pieņemu, ka daļu dzelzs abi kārtridži aiztur - jo mazais kārtridžs pat mainot to aptuveni reizi 3 nedēļās ir piesūcies ar dzelzi tā ka ir kādas 6 - 10x smagāks, kā jauns un pat beidz laist cauri ūdeni. Bet ūdens vienalga garšo pēc spaiņa un krāso vannu - tieši tik daudz, lai besītu mazgāt un dzert, bet ne gana daudz lai investētu krietnā atdzelžotājā un pārraktu pagalmu, lai pievilktu kanalizāciju.

Ja no šī vāvuļojuma var izlobīt kādu padomu, tad tas būtL "Ņemiet padomus par kārtridžu iespējām atdzelžot ūdeni ar šķipsniņu sāls."

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Mar. 23., 2017 - 04:07 pm
#

Skaidrs:) nē, mēs jau uzreiz domājam par kaut ko nopietnāku:)

Atbildēt | Iepriekšējais