pajautaa

Saimnieks neatdod drošības naudu

« previous entry | next entry »
Sep. 22., 2016 | 01:32 pm
posted by: reportiere in pajautaa

Kā rīkoties, ja dzīvokļa saimnieks neatdod drošības naudu?

Situācija: privātmājā 3 dzīvokļi, vienā dzīvo saimnieks ar ģimeni, otrā mēs, trešajā vēl viena ģimene.

Ievācoties tika samaksāta īre par pirmo un pēdējo mēnesi + drošības nauda/depozīts. Izvācāmies, laicīgi paziņojot, mēneša vidū. Ar saimnieku tika sarunāts atgūt pusi pēdējā mēneša īres + depozītu. Mantas izvedām, atslēgu paturējām. Vēlāk atbraucām atdot atslēgu (vienu, ne visas) - saimnieks saka - naudu atdošot pēc nedēļas, kad ievāksies un savu daļu samaksās jaunie īrnieki. Vienu atslēgu paņēma, "lai uzkoptu".

Nedēļa pagājusi, jauni īrnieki nav atrasti. Pēc dienas - it kā esot atrasti, tikos un tikos zvanīšot, lai pateiktu, vai ir samaksājuši vai nav. Protams, nezvana, pats arī vairs nav sazvanāms.

Trešā stāva ģimene arī paziņojusi par izvākšanos mēneša beigās, viņiem līdzīgs stāsts - saimnieks atdošot depozītu, kad izvākšoties. Tā kā mājā dzīvoja ilgāk par mums, zināja teikt, ka arī iepriekšējie depozītu neesot atguvuši.

Saimnieks ielīdis lielos parādos, protams, par māju nodokļi netiek maksāti, īre maksāta skaidrā naudā. Īres līgums ir. Mūsu samaksātajam depozītam gan vajadzētu būt uz rokas visu laiku, nevis "tad, kad ievāksies jauni īrnieki". Par pusi pēdējā mēneša īres jau vairs nav cerību...

Ko darīt?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]quasi
date: Sep. 22., 2016 - 02:52 pm
#

jāiesūdz arbitrāžā!

Atbildēt


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Sep. 22., 2016 - 03:03 pm
#

aizbrauc nomaini atslēgu? lauzt durvis tomēr stulbi.

piedraudi ar VID auditu, sarēķini cik IIN viņam būtu jāsamaksā VIDam no kopējās summas,ko esi viņam samaksājusi. Domāju,ka, ja nosauksi konkrētu ciparu, viņš apdomāsies, jo VIDs aju tad urķēsies pa visurieni.

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Sep. 22., 2016 - 03:46 pm
#

o!
atslēgu nomainīt vairs nesanāks - saimnieks ievācies dzīvoklī, kur iepriekš mitinājāmies, bet ar auditu gan var draudēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Sep. 22., 2016 - 09:35 pm
#

Papildus piedāvājumam par auditu vari sagatavot īsu un ļoti formālu brīdinājuma vēstuli drukātā formā, ko vajadzības gadījumā iesniedz viņam klātienē ēsot un vēl vismaz 1 liecinieka (sava dzīvesbiedra) klātbūtnē.
Uzliec papīram virsrakstu BRĪDINĀJUMS un tekstā norādi sava prasījuma apmēru un pamatojumu (summu, ko un par ko viņš ir parādā) un norādi saprātīgu norēķinu termiņu (30 kalendārās dienas) ar nosacījumu, ka ja parāds netiek apmaksāts, lieta tiek nodota tiesai. Paņem līdzi kopiju un palūdz uz tās parakstu par brīdinājuma saņemšanu. Ja atsakās parakstīt, tad liecinieks apstiprina ar tās dienas datumu, ka saņēmējs ir atteicies parakstīt. Noderēs tiesai. Vienīgi tur laikam jāmaksā nodeva 15% no prasījuma summas (nezinu aktuālos ciparus, pats gāju šim scenārijam cauri pirms dažiem gadiem), tā ka jāizvērtē, vai REĀLI gribēsi tiesāties, ja reiz parādnieks ir reālos parādos jau iekšā - nebūs ko piedzīt no apķīlātiem kontiem. Līdz tiesas lēmuma vēl vajadzēs tikt, bet nu tas nekas, ka nav līguma - pietiks ar mutvārdu formā slēgto vienošanos, jo atbildētāju sauks uz tiesu. Ja šis izdomās ierasties un vēl melot, tad ar liecinieku varēsi nolikt šo pie vietas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sunukuce
date: Sep. 26., 2016 - 10:39 am
#

pirms vērsties tiesā vai draudēt ar vid, iesaku padomāt, vai ir dokumenti, kas apliecina, ka ir veikti maksājumi par īri (ņemot vērā, ka samaksa ir veikta skaidrā naudā), citādi var iekulties vēl lielākā čakarā, ja izīrētājs izdomā celt pretprasību un lūgt piedzīt īres maksu, sakot, ka neko nav saņēmis.
ja ar šo viss kārtībā, tad var viņam nosūtīt smuku brīdinājumu ar prasījuma summu un pamatojumu, piemetinot, ka tiesas ceļā tiks piedzīti visi tiesas izdevumi plus likumiskie procenti, ar cerību, ka tas nedaudz pabiedēs un mudinās samaksāt labprātīgi.
bet kā jau hmmm teica, jāvērtē, cik reāla iespēja, ka pēc tiesas (kas var ievilkties uz dažiem gadiem) sprieduma kaut ko vēl varēs piedzīt. beigās var sanākt vēl lielākos mīnusos iebraukt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]fedrs
date: Sep. 22., 2016 - 06:10 pm
#

Nodedziniet to būdu, un miers.

Atbildēt