Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]pa_leeto kopienā,
@ 2009-11-12 13:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Istaba
Varbūt kāda kristīga meitene grib īrēt istabu Rīgas centrā?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2009-11-12 14:21 (saite)
Tāpēc, ka esmu to lasījis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-11-12 14:27 (saite)
Gribas to salīdzināt ar cilvēkiem, kuriem pietiek ar to, ka kaut kas ir rakstīts laikrakstā, lai tā kļūtu par patiesību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2009-11-12 14:46 (saite)
Ja rakstītais 100% atbilst visai izzināmajai realitātei un pasaka vēl daudz ko vairāk, turklāt tādu, kas atrisina visas dziļākās cilvēces problēmas, ar kurām netiek galā tādi egomaniaki kā šeit komentējošie problēmbērni, tad es saku, ka nav nekāda iemesla uz to nepaļauties.
Savukārt tos, kuri netic nekam, gribētos salīdzināt ar akliem muļķiem, kas glaužas pie auksta spoguļa, apbrīnojot savu iztēlē uzburto atspulgu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zupcis
2009-11-12 15:04 (saite)
Nu kamōn, 100% visai izzināmajai realitātei ? Tur jau arī reliģiskā pieeja atšķiras no zinātniskās. Reliģijā tiek pieņemta dogma un mēģināts rast pēc iespējas vairāk pierādījumu šīs dogmas pareizumam, ignorējot visu pārējo. Zinātniskā pieeja nepārtraukti meklē atbildes un ir spējīga atteikties no iepriekšpieņemtajām patiesībām, ja kāds jauninājums tās apgāž.

Ja Tu runā no pirmā varianta skatu punkta, tad visas šīs te diskusijas ir bezjēdzīgas. Jo ticība un loģika atrodas 2 dažādās plaknēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2009-11-12 15:09 (saite)
Bībelei nav pilnīgi nekādu problēmu/konfliktu ar zinātni. Problēmas ir tad, kad savas interpretācijas/ambīcijas stāda austāk par patiesību. Dieva patiesība ir absolūta. Mēs to principā nespējam izzināt. Tieši tāpēc ir arī aplami pieņēmumi - mūsu prāta spējas vnk nesniedzas tik tālu, lai izprastu Bībeli visā pilnībā. OK, čaļi 12. gadsimtā no Genesis 1 izkoda, ka ir 10 dimensijas. Matemātiķi 20.gs arī tika tik tālu. Ir vēl lērums visādu tml. pavedienu Bībelē garāmejot, BET -tas ne tuvu nav galvenais. Faktiski, tam nav nozīmes, jo gudrība neglābj. Glābj ticība uz Dievu. Bet tur vajag pazemību. Un pazemība nāk no gudrības (Sokrāta teksts par to, ka, jo gudrāks tu paliec, jo vairāk apjēdz, ka neko nezini). Un dažiem te manāmi trūkst prāta spēju. Augstprātība ir stulbuma simptoms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-11-12 15:17 (saite)
Šķiet, ka, ja šeit ir kāds, kāds zina atbildes uz visiem jautājumuem un ne par ko nešaubās, tas esi tu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zupcis
2009-11-12 15:35 (saite)
Nu sorry, tad kāpēc valstī aiz dīķa notiek konflikts: Darvinisms vs intelectual design, ņemot vērā to, ka izmantojot dns, pāreja no vienas sugas uz otru ir pierādīta, bet intelectual design vienīgais pretarguments ir bībele.

Saprastu bībeli pilnībā No bībeles var izzīst visādas gudrības, bet tās gudrības slēpjas ne jau tajā tekstā, bet cilvēka interpretācijā un radītajās asociācijās. Arī pludmales smilšu graudiņu kombinācijās, ja ļoti grib var saskatīt matemātiskās formulas, Ēģiptiešu zīmējumos tvaika dzinējus un Rūnās citplanētiešus. Manuprāt absolūto patiesību saprast nav iespējams, jo mēs esam tikai šīs pasaules elements, un elementam saprast visas konstrukcijas darbību nav iespējams. Tā pat kā niere nevar izprast cilvēku, un zobrats nevar izprast pulksteni.

Nav iespējams pierādī't, ka kāda no bībeles interpretācijām ir pareizāka par otru, ne velti pastāv vesela plejāde ar konfesijām un reliģijām, kas tekstu interpretē dažējādi.

No kā glābj ticība uz dievu ? No iekšējiem strīdiem un nepārliecinātības, kas ir normāla cilvēka un ikviena radoša procesa sastāvdaļa. Reliģija manā skatījumā ir degradējoša parādība mūsdienās, jo pretojas visam jaunajam, jo uzskata sevi par pārāku. Protams, dažkārt ir nepieciešams kaut kas, kas pieturētu pie vecajām vērtībām, bet nejau šadās galējībās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2009-11-12 16:54 (saite)
Domu gaita bija ļoti pareiza. Secinājums - gaužām aplams.
Jā - mēs esam mazas, mirstīgas būtnes. Un Dievs, nomirstot uz Krusta, ir pierādījis, ka Viņš mūs mīl tik un tā - neatkarīgi no tā, kādi mēs esam. Un vienīgi šī ticība, kas liek atzīt savu niecīgumu un reizē arī Dieva taisnīgumu un mīlestību, spēj izraut cilvēku no tās bedres, kurā dzīvo grēka vergi, atkarību upuri, augstprātīgie, garīgi aklie, ciniskie, naivie, alkoholiķi un reliģiskie fanātiķi. Dievs mīl vienkārši tāpat. Bet to var saprast vienīgi saprotot, cik patiesībā grēcīgi/nepilnīgi mēs esam, cik tas ir nopietni, un cik daudz Dievs ir gatavs upurēties, lai attaisnotu šo mūsu nepiedodamo stāvokli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zupcis
2009-11-12 17:14 (saite)
Piedod, bet šo tekstu esmu dzirdējis daudz reizes, parasti tas tiek izmantots kā pēdējais diskusijas elements. Mormoņi gan ar šo tekstu parasti uzsāk jebkāda veida sarunas ar garamgājējiem. Uz mani šīs frāzes neatstāj absolūti nekādu iespaidu.

Šajā apgalvojumā loģikas kļūdu ir vairāk nekā gramatikas kļūdu nesekmīga vakarskolas audzēkņa domrakstā. Katru tevis rakstīto teikumu varētu analizēt līdz riebumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2009-11-12 17:18 (saite)
Lai būtu. Tā ir Tava izvēle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?