src ([info]src) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2006-01-31 15:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Programmētājiem iesācējiem Python tutoriālis latvju mēlē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: here you go
[info]endrju
2006-02-01 23:57 (saite)
Lasot šo grāmatu man pašam uzreiz prātā iešāvās tas tas, ko minēji par "coding", jo grāmatā bija teikts, ka nevar rakstīt latviski.

Man grāmatā likās neskaidri uzdevuma uzdošana principi. Šur tur viņi ir, šur tur nav, un atbildes (ja nu kāds grib sevi pārbaudīt) arī nav. Pie tam, daudzi uzdevumi, galīgam iesācējam man likās neizpildāmi, tāpēc būtu jauki, ja būtu atbildes grāmatas pēdējā daļā vai atsevišķi novelkamas. Arī lasot grāmatu radās tāds iespaids, ka ja es neko no python un programmēšanas nemācētu, diez vai es visu saprastu. Daudz kas tika pasniegts pašsaprotami, kas ne visiem tā būtu.

Vēl viens knifs, kas gan būtiski uz grāmatu neaatiecis ir - Unix/Linux vidē iesaku likt nevis "#!/usr/local.bin/python", bet "#!/usr/bin/env python", jo tad palaižot šo skriptu uz dažādām mašīnām, tas izpildīsies, lai arī kur atrastos python, jo "env" to priekš mums atradīs. Šādi parasti cilvēki raksta, ja lieto CVS/Subversion (vai kādu citu versiju kontroles sistēmu) un projektā piedalās vairāki cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: here you go
[info]smejmoon
2006-02-02 02:27 (saite)
Ok, bet piemēram uz MacOS X man interesē 2.4 pitons, nevis noklusētais 2.3 ;-) Manuprāt tās ir os specifiskas lietas, nevis ievads pitonā, tas ir nedaudz jāapskata, sīkāk aprakstot to kādā pielikumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: here you go
[info]endrju
2006-02-02 02:45 (saite)
Normālās OS'ēs, ja ir vairāki pitoni, tad ir vairāki binārie faili (python2.3, python2.4, utt.), bet pats "python" ir symlinks uz attiecīgi lietojamo pitona versiju :) Un par šo tematu jau minēju, ka tas ir offtopic. Starp citu, pamanīji, ka iznākusi 2. daļa -> http://blogs.7x24.lv/blog/kristaps/2006/02/01/299.html ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: here you go
[info]smejmoon
2006-02-02 09:39 (saite)
A tur ir kautkādas reālas problēmas ar stdinu/autu un citiem kodējumiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?