лиля брик ([info]liljabrik) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2010-10-28 10:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tikko uzzināju, ka tas, ka man riebjas piens (un līdzīgas sajūas pārņem arī no sviesta, saldā krējuma, treknā saldējuma u.c.), ir nevis "negaršo", bet gan tādā veidā izpaužas alergija pret laktozi. vai tā nav kaut kāda zinātniskā fantastika? kur ir robeža starp "riebjas" un "paliek slikti"? kur beidzas subjektīvais un sākas objektīvais? vai esmu nonākusi uz robežlīnijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]minchux
2010-10-28 12:04 (saite)
nezinu robezlīnijas, bet kad uzzinaju, ka vairākas lietas lietas, kas man pec asinsgrupas neder/der un tiesi berniba nav vai tieši ir garšojušas, ti esmu "mīļā miera labad" ēdusi, man kautkā tas uzrunāja.. tāpat arī par pienu - man latte machiatto itkā garšo, bet tikko izdzēru un patiesībā tāda šķebīga sajūta ir. Bērnībā to pašu govs pienu īsti nevarēju ciest, man tieši veiča pienu gribējās - tur moš būtu tās laktozes mazāk?
ti asinsgrupu čalis to alerģiju lietu arī tīri sakarīgi skaidro. Tapēc bottomline, ja negaršo/riebjas ticu, ka tā ir ķermeņa neapzināta reakcija uz to, kas tam nav īsti vajadzīgs. no otras puses, bērnībā man likās, ka es no banāniem vien varētu pārtikt, kur šobrīd uzzināju, ka manai grupai tie neder un pat liekas, ka vairs negaršo.. līzīgi ar tomātiem un kartupeļiem, lūk.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?