zane ([info]lidot) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2009-05-25 15:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
iedegumus
par solāriju viss skaidrs - tas ir slikti.

bet kā ir pašiedegumam krēmiem? vai tie arī ir kancerogēni? kāda jums lietošanas pieredze - nav kādas alerģijas, izsitumi vai pleķi parādījušies?
kurš labākais?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2009-05-25 16:01 (saite)
Pašiedeguma krēmu darbīgā viela DHA esot vēl lielāks ļaunums, nekā solārijs :) Ir visādi riski attiecībā uz vēzi u.tml., cik nu ir gadījies lasīt. Par alerģijām neko nezinu, bet nu imho tie pašiedeguma krēmi lietošanā ir ļoti neērti, jo iedegums nerodas tā uzreiz, jāsmērē vairākkārt, liels risks, ka būs pleķains, un tad, kad iedegums jau sāk veidoties, tad nevar mazgājoties kārtīgi berzties, jo tak iedegums nāk nost kopā ar veco ādu :) Lietoju Biotēkā nopērkamo, ražotājs laikam Sante.
Es teiktu - labāk mazās devās solārijs vai dabiskā saule.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pitonchiks
2009-05-25 16:23 (saite)
piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tanstaafl
2009-06-04 04:22 (saite)
Nē. Pirmkārt, UV stari — neatkarīgi no tā, vai saules vai solārija — būtiski palielina risku saslimt ar vēzi1. Otrkārt, DHA ārīga lietošana ir nekaitīga — to gan neiesaka lietot pie acīm, kā arī uz lūpām un gļotādām, bet citādi satraukumam nav nekāda pamata2.


1 Piemēram, American Academy of Dermatology ziņo, ka regulāra solārija izmantošana par 55% palielina melanomas risku sievietēm vecumā no 20 līdz 29 gadiem. Skin Cancer Foundation norāda, ka 90% ne-melanomas ādas vēža gadījumi ir saistīti ar UV radiāciju.
2 U. S. Food and Drug Administration te un te; tepat arī atgādinājums, ka mākslīgais iedegums neaizsargā pret UV stariem. Skat. arī American Cancer Society komentāru par UV radiāciju un DHA.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2009-05-25 16:10 (saite)
a es atkal dzirdēju/lasīju, ka visa tā ķīmija neko TĀDU nevar izdarit, jo nemaz nevar tik ļoti iekļūt "tevī". nu, ka tā iedarbojas uz ādas virsslāni tikai. nu jo visas smaržas, piemēram, viņu tās daļiņas esot lielākas par tām lietiņām ādā, kas uzsūc viskko. piedodiet par pirmklasniecisko izteikšanos.

es pamēģināju parastu Garnier, ko nopērk drogās. pēc trim reizēm bija tiešām smuki brūnīgs un nekas nav pleķains, ja normāli uzsmērē. nost nāca ok. tā smarža tikai ilgi paliek, bet nu smaržai jau nav ne vainas. tiesa - palasīju sastāvu un to vielu it kā ietekmi un negribās vairs lietot. ta ka divi gali.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?