livia ([info]livia) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2015-01-05 16:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ķīmiskā "matu krāsas izņemšana"
Sveikas dāmas!

Lūdzu padalieties ar pieredzi tās, kuras ir veikušas ķīmisko "matu krāsas izņemšanu", lai dabūtu ja ne savu dabīgo toni, tad ārā no matiem nevēlamo tumšo vai sarkano pigmentu un tad krāsojušas pa virsu vēlamo toni.

Gribu gaišāka toņa brūnus matus, aug lēnām un ilgi, lai vnk ataudzētu.

Protams, ka kaitīgi un bojā matus.. jautājums- cik ļoti ? Cik toņus gaišākus matus var dabūt? Ir tā vērts? Cik maksāja, kur, bija vērts utt ?

paldies!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2015-01-05 17:39 (saite)
man šķipsnām ņēma ārā melno krāsu līdz tik gaišai, ka var uzlikt virsū zaļu, vajadzēja reizes piecas, attiecīgi bojājumi ir iiiiievērojami. šķipsnām to nevar tik ļoti just, bet visiem matiem es uz šito neparakstītos. atkarībā no tā, cik gaišāku toni vajag dabūt, var sarēķināt, cikkārtīgs bojājums matiem tas būs.

(Atbildēt uz šo)


[info]str
2015-01-05 18:56 (saite)
pat ja neprasa, varu pateikt , ka neķīmiski krāsa labi iet nost ar dažādām eļļas maskām, skalojas ārā ka prieks

(Atbildēt uz šo)


[info]serene
2015-01-05 21:21 (saite)
Īsti nesapratu, ko Tu domā ar - ķīmiska izņemšana- balināšanu vai lietojot krāsas noņēmēju. Tomēr varu pastāstīt savu pieredzi. Mans matu tonis gadus 7 bija nr.2, līdz sapratu, ka apnicis krāsot un gribu atpakaļ savu dabīgo matu krāsu, kas ir tumši blondi. Nolēmu, ka centīšos matus bojāt pēc iespējas mazāk un izmantot matu krāsas noņēmēju. Pēc vairākām pakām līdzekļu man pieleca, ka manā gadījumā- ilgstoši krāsoti mati- tas nepalīdzēs. ( Žēl, bet neviens no man zināmajiem frizieriem nebija ar šo produktu strādājis) Līdzeklis strādā tikai gadījumā, ja mati ir svaigi krāsoti. Par ko pārliecinājos momentā, kad krāsojot matus krāsā tuvu dabiskajam tonim, tas sanāca par tumšu. Lai kā es centos izvairīties no balināšanas, tomēr sapratu, ka citas izejas nav un balināju. Pēc tam atradu piemērotu toni, bet jau ~ 2 gadus nekrāsoju, mati aug, pati priecīga.

Naudas visam procesam izgāja daudz, produktus iegādājos prof. frizieru veikalā. Visu darīju pati, konsultējos ar savu frizieri. Ja finanses atļauj iesaku darbu atstāt uzticama friziera rokās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]serene
2015-01-05 23:49 (saite)
Noteikti jāņem vērā arī matu struktūra, jo vienam mats var būt biezs un izturīgās, citam plānāks un vājāks pret dažādām ķīmijām. Attiecīgi no tā arī izriet, cik sabojāti tie būs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]livia
2015-01-06 13:51 (saite)
paldies par komentāru!

lūk, tas arī ir tas, kas man besī- tik dažādi viedokļi! :D vienas saka- nekas tik traks jau nav, tu matus nebalināsi, tik izņemsi vecās krāsas pigmentus, citas saka- neko īsti ārā nedabūsi, tik sabojāsi matus utt ej, nu tiec gudrs..- protams, visi frizieri saka, ka jāskatās, kā mati uzņems krāsas noņēmēju, būs jau labi blaa blaa es būtu gatava inevestēt un pabojāt matus, bet ar jēgu- dabūt gaišākus, nevis sabojāt un tāpat cīnīties ar matiem trijos toņos, kas nav ne čut gaišāki par patreizējiem.. ehhh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simbel
2015-01-07 15:02 (saite)
Man dabīgie ir tumši blondi, samērā tievi mati, bet biezi. Gadiem krāsoju tumši brūnus, pāris reizes sanāca pārāk tumši, un jau sāka rādīties pēc melniem. Gribēju gaišbrūni-rudu krāsu (auburn). Aizgāju pie profesionāles, viņa vispirms notestēja šķipsnu ar krāsas noņēmēju - izskatījās, ka darbojas. Taču izrādījās, ka noņēmējs iedarbojās vietām labāk, vietām sliktāk, atkarībā no tā, cik daudz krāsas matos sakrājies, jo gadiem krāsojot mājās, vienmērīgi tur nesanāks :)

Pēc diviem krāsas noņemšanas etapiem pāris vietās vēl nācās arī piebalināt, pirms nokrāsoja pāri ar skaisto, manis gribēto krāsu.

Mati netika pārlieku sabojāti, ņemot vērā, cik ilgstošs un traumatisks bija kopējais process :) Samaksāju daudz, bet neskaitās, jo dzīvoju Austrālijā.

Nekādā gadījumā neiesaku to mēģināt darīt mājās. Tikai pie profesionāla friziera, kas specializējas krāsošanā - latviski tā arī sauc, kolorists/e.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]serene
2015-01-06 14:35 (saite)
Pieļauju, ka ir vēl kāds īpašs, man vēl nezināms ķīmijas kokteilis, ko izmanto tikai frizieri paši. Par to, tad nu tikai viņi var pastāstīt :). Pats krāsas noņēmējs(bez balinātāja) bija saudzīgs mati bija spīdīgi un veseli, tikai uz ilgstoši krāsotiem matiem savu darbu neveiks. Balināšana matus pabojās vairāk vai mazāk, ar to jārēķinās. Es domāju, ka Tev jāiet pie uzticama friziera (atkritīs iespējamība- mati trijos toņos:). Pabojātus matus palutināsi ar labu kosmētiku līdz atkopsies vai ataugs :).

(Atbildēt uz šo)


[info]vacatio
2015-01-23 09:52 (saite)
Nu nekā baigi kaitīga tur nebija gan.
Pirmo reizi to darīju pie frizieres pirms 2 gadiem. Ņēma ārā ar balinātāju-tas toč bija kaitīgi-noturēja par ilgu, saknes sanāca koši dzeltenas.
Pēc gada frizieru veikalā nopirku 2 fāžu krāsas izņēmēju, manuprāt bija pat rakstīts, ka nebojā matus.Mājās visu izdarīju nepilnas stundas laikā no melni sarkaniem (10 gadus bija krāsoti kastaņtonī, bet palikuši gandrīz melni), dabūju vidēji brūnus. Mati nepalika sausi.
Es gan nolažojos uzreiz uzliekot pa virsu nopirkto krāsu un tā sagadīšanās pēc bija no Drogām, un dabuju atpakaļ ļoti tumšus. Bet to Black krāsas noņēmēju var lietot pat vienā dienā vairākas reizes kamēr dabū vajadzīgo toni. Vienkārši nevajag risēt uzreiz grūst virsū krāsu.
Noņēmējs bija Black firmas, bet ir arī Nirvel.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?