psihs ([info]psihs) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2017-05-30 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāpēc jāliek tās riteļbraucēja ķiveres?

(man piemēram jau no bērnu dienām nācies krist un velties dažādās situācijās, arī ar dauz km/h (~mašīnas) no lejupceļa, nahuj tur kāda ķivere? nekrīt taču cilvēks ar galvu pret zemi, manuprāt mārketinga triks)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]morraa
2017-05-31 12:11 (saite)
Ideja ir tāda, ka galva ir relatīvi smaga un kad ķermenis tiek propellēts ar lielu ātrumu pret šķērsli, tad galva ielido šķērslī pat tad, ja tiek sargāta. Starpība ar skriešanu ir tieši propellēšanas ātrumā.
Ja ar auto ielido šķērslī lielā ātrumā nepiesprādzējoties, tad galva lido pa priekšu. To varu pateikt gan no savas pieredzes (deguns salauzts ap dašbōrdu), gan no citu pieredzes - strādājot vienā ēkā ar policiju, esmu redzējis pietiekami daudz auto ar smukiem galvas formas plaisu zīmējumiem priekšējā logā. Ne plecu, ne roku, bet galvas. Ja ar auto veļas šķērseniski, tad ātrums tur nav tik liels un kustības vektors nav vienmērīgs, tāpēc galva cieš mazāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]psihs
2017-05-31 13:51 (saite)
es jau par riteni prasīju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]morraa
2017-05-31 13:54 (saite)
Es par riteni arī atbildēju. Ritenis brauc vairākas reizes ātrāk par ejošu un arī skrejošu cilvēku, tāpēc galva ir īpaši jāsargā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]psihs
2017-06-22 13:52 (saite)
:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?