Siderius Nuncius ([info]mapet) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2011-07-25 12:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijas Himna
Ja tiktu mainīta Latvijas himna - kādu Tu gribētu jauno himnu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]dzhindzhera
2011-07-25 14:15 (saite)
maza atkaape no teemas - es neesmu ticiigs cilveeks, un uzskatu, ka religjija ir kaut kas, kas ir interesants, bet nav man. taadat - un vai luudzot netic? himna jau neluudz kaadam nebuut cilveekam kaut ko. himna luudz abstraktam un vispaarinaatam dievam. un ko gan luudz? ne jau materiaalus labumus, bet gluzhi vienkaarshu cilveecisku laimi. tas arii viss.
bet varbuut shis uzskats ir manu krievu asinju vaina. mana vecteeva, kursh tika atvests 6 gadu vecumaa pret savu gribu uz latviju, kad sheit norisinaajaas 2. karsh. un, kursh bija lielaaks latvijas patriots, nekaa viens otrs tiirasinju latvietis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]dzhindzhera
2011-07-25 14:34 (saite)
taatad - pienjemsim, ka tiek luugts parastais kristieshu dievs (kas taa arii ir), kuram cilveeki, tajaa laikaa, kad tapa vaardi ticeeja varbuut mazliet vairaak, nekaa to daram mees tagad. luugt dievu, nenoziimee, ka luudz par kaut ko, kaa nav. luugshana ir gan meditaacija, gan pashsugjestija, gan dialoga (varam to saukt arii par komunikaaciju) uztureeshana ar dievu.
un 1920. gadaa, kad sho konkreeto gabalu apstiprinaaja par valsts himnu, Latvija bija jauna, tikko izveidota valsts. laime tiek luugta nevis tagadnei, bet gan turpmaak - naakotnei, ar ceriibu un ticiibu, ka cilveeki sheit varees dziivot laimee un priekaa.

manupraat, muusu lielaakaa probleema ir taa, ka briizham cilveeks nespeej apstaaties un izkaapt aaraa no maksimaalisma. un himnu, simbolu(!!!) vainot pie kaut kaa buutu pavisam muljkjiigi. nav nepiecieshamiibas to mainiit, pat tad, ja mees visi peekshnji kljuutu par ruudiitiem ateistiem. taa ir ceriiba. nevis zheelabaina luughsanaas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]dzhindzhera
2011-07-25 14:51 (saite)
taa gluzhi nav probleema. :)
vaina ir uztveree. mees sevi paaraak kritizeejam, un tad tajos briizhos, kad nekritizeejam, pashapzinja, pashlepnusm (sauc kaa gribi) bango augstos tonjos. luuk. bet taas jau tikai manas domas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]dzhindzhera
2011-07-25 14:54 (saite)
kaapeec?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]dzhindzhera
2011-07-25 16:26 (saite)
tas ir kaa paavils (tas kursh apustulis) centaas imiteet un rosinaaja imiteet jeezu, kursh imitee dievu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?