supsab ([info]supsab) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2011-01-11 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
rus vs. lv
kādus argumentus krievi parasti liek pretī izplatītajam 'runā latviski vai vācies atpakaļ uz krieviju, tu, okupant'? vispār, kāda ir kopējā krievu attieksme pret latviešiem?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kurbulis
2011-01-11 14:30 (saite)
Par kopējo attieksmi varētu teikt, ka diez vai viņi mūs tā baigi ienīst, drīzāk vienkārši neuztver nopietni, neņem par pilnu.

(Atbildēt uz šo)


[info]walkire
2011-01-11 15:15 (saite)
krievi uzskata latviešus par zemniekiem un nepilnvērtīgu tautu. man liekas, ir pienācis laiks sākt svēto karu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]drako
2011-01-11 20:54 (saite)
Sīkā provokātore :p :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]redz
2011-01-11 15:45 (saite)
vispirms pastaasti, kas krievu padara par krievu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]supsab
2011-01-11 16:06 (saite)
valoda un senči (mh?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mafia
2011-01-11 18:53 (saite)
Esmu pieredzējusi tikai 2 variantus šādos gadījumos. Ja krievs ir draudzīgs (nu no kolēgu vai draugu loka), tad viņš šo tēmu vienkārši izsēdz no sarunu tematiem. Ja viņš ir svešs un vīriešu kārtas, tad grib risināt fiziski ietekmējot. Vecās tantes pēdējā gadījumā reaģē ar skaļo klaigāšānu no sērijas kāda sūdu bedre te esot.

(Atbildēt uz šo)


[info]drako
2011-01-11 20:52 (saite)
Viņi parasti atgādina to, barikāžu dienās esot stāvējuši pirmajās rindās, kamēr daudzi letiņi esot pilnām biksēm slēpušies. Pēc man pieejamās informācijas no dažiem cilvēkiem, kas bija uz barikādēm, tas daļēji tā arī esot bijis.

Kā arī uzsver to, ka te ir dzimuši, ka šī ir viņu dzimtene utml. Ka te ir viņu ģimenes, draugi un pie tam arī ļoti daudzi starp tiem arī latvieši, kas atšķirībā no tevis, viņus ciena un neapsaukā par okupantiem.

Tālāk var iet runa par to, ka pasaulē no tādas latviešu valodas nav nekādas jēgas - kamēr krievu valoda un kultūra lūk esot pasaules vērtība. (Un tāda štrunta latviešu tautiņa tā pat drīz izmiršot)

Mēdz uzsvērt savu upuri otrajā pas. karā, ka ja ne viņi, tad te tādu latviešu vispār vairāk nebūtu.

Bezkaunīgākie šovinisti sāks runāt, ka te ir bijušas slāvu zemes kopš pasaules radīšanas. Pēc vienas versijas, kopš 18gs, pēc citas pat tikt minēts arī vecāks skaitlis. Un ja iet runa kā bija patiesībā, tad lielākā daļa latgaļu novadu valdnieku tiešām bija slāvu vietvalži un pareizticīgās baznīcas tur bija saceltas vēl pirms teitoņi sāka celt savas pirmās mūra baznīcas Ikšķilē un Salaspilī. Un protams vārds "latvieši" vispirms tika attiecināts tieši uz latgaļiem.

Vēl ir rafinēti bezkauņas, kas vienkārši apgalvo, ka Latvija nav nekāda pilntiesīga valsts, ka mums nekad nav bijis nekāds valstiskums, atšķirībā, piemēŗam no lietuviešiem, un tāda vergu un kalpu tautiņa vien esam, kas vienmēr kādam ir mēģinājuši izkalpoties un šobrīd ir iedomājusies no sevis pārāk daudz. Nu un ka mums būtu jābūt līdz dziļākajiem dvēseles dziļumiem pateicīgiem lielajam kaimiņam, ka te mēs vispār esam.

Kopējā attieksme pret latviešiem?

Aizvainota. Milzīga vēlme apliecināties un parādīt, ka "mēs esam labāki par tiem aborigēniem". Manā skatījumā milzīgu lomu spēlē ilgstoši iepotēta apziņa, ka viņi ir nesdami milzīgu upuri, glābuši Eiropu un tanī skaitā arī Latviju un latviešus, kas nekādi nesaskan ar nekrievu attieksmi pret viņiem tipa - "a neviens jums to nelūdza". Nu un pats fakts, ka lielas masas ļoti pašaizliedzīgi un mērķtiecīgi pat ir cīnījušies pret šo "atbrīvošanu" jau nu vispār ir totāla frustrācija.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?