tas neizlasāmais jūzerneims ([info]bax55hqy8dlb) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2010-10-27 14:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ticīgajiem
kad beidzot kāds spēs pierādīt, ka pasaku varoņi (Harijs Poters, Ziemassvētku vecītis, Jēzus, dievs) ir īsti un eksistē šajā pasaulē?
kā vispār cilvēks spēj pateikt ka "vakar dievs mani uzrunāja", ja viņš nevar pierādīt tāda tēla eksistenci? vai viņiem (ticīgajiem) nav sirdsapziņas pārmetumi par melošanu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2010-10-27 15:47 (saite)
Klau, pasaki man ar, kuŗš cibā uz jebkuŗu jautājumu "kāpēc" atbild ar "tāpēc, ka dievs tā grib"?

Bet tas, ka cilvēki bāžas virsū ar saviem uzskatiem, jau nav saistīts ar ticību pārdabiskiem spēkiem. Tāpat mēdz uzbāzties arī tie, kas cenšas visus pārliecināt par kādu noteiktu polītisko ideoloģiju vai, jā, jā, arī tie, kas visus cenšas pāraudzināt par racionāli domājošiem. Ne visi ticīgie bāžas virsū, un ne visi, kas bāžas virsū, ir ticīgie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bax55hqy8dlb
2010-10-27 15:50 (saite)
piemēram, [info]osama

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2010-10-27 16:50 (saite)
Redz, es tās sarunas neuzsāku. Es ierunājos tikai tad, kad kāds sāk gruzīt kaut kādus melus par dzīvībai svarīgiem jautājumiem. Saucas "veselais saprāts".
Tikmēr tu te uzsāc veselu tēmu, lai aizstāvētu savu ateisma ideoloģiju.

BTW, interesanti, ka tev nerūp, ja ir runa par jebkuru citu reliģiju, un par budu, muhamedu, sokrātu vai Jūliju Cēzaru tu teiksi, ka tie ir īsti vēsturiski tēli, kamēr par Jēzu Kristu mums ir zināms daudz vairāk un Viņš ir nenoliedzami vēsturiska persona. Tā atšķirība ir tajā, ka tie pārējie varēja būt vai nebūt - nav starpības, bet Jēzus Kristus ir augšāmcēlies un ir tas, kurš tiesās tevi un visu cilvēci. Tas būs Jēzus Kristus, kurš vai nu izcietīs tavus grēkus vai sodīs tos. Tā kā no Viņa žēlastības tu esi atteicies, tad es varu tevi iepriecināt, ka tu Viņu satiksi tad, kad Viņš tevi nosūtīs taisnīgā atvaļinājumā tālāk prom no Dieva, kurš tev dod visu, kas tev jebkad ir bijis un būs. Tava nepateicība nepaliks neievērota.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bax55hqy8dlb
2010-10-28 10:24 (saite)
tāpēc ka neviens cits savu ticību citiem neuzspiež, tikai dieva slavinātāji. un Jēzus bija īsta nemirstīga persona? lasi vēl pasakas, iesaku noskatīties seriālu "Kalnietis", tur bij tāds pats nemirstīgs tēls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?