milimetrs ([info]milimetrs) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2010-04-20 16:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāpēc?
Vai jums ir bailes no nāves?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2010-04-21 09:10 (saite)
Pāvila vēstules caurstrāvo ciešanu strīpa. Bībele neizliekas, ka ciešanas neeksistē. Kristieši cieš ne mazāk kā citi, turklāt pirmie kristieši ārkārtīgi bieži tika spīdzināti un slepkavoti, cieta nabadzību un badu. Protams, pazīstot Dievu, nāve un ciešanas, kaut ne mazāk īstas kā jebkuram citam, ir panesamas un tajās ir saskatāma jēga, bet ir aplami noliegt grēka pastāvēšanu kristieša dzīvē. Vēl jo vairāk - jo ilgāk tu staigā ar Dievu, jo skaidrāk redzi savu grēku, un pēc desmitgadēm ar Dievu bez variantiem jūties daudzkārt grēcīgāks nekā pirmajā ticības dienā.
Man liekas, ka Tu vnk centies padarīt evaņģēlija Patiesību par popsīgu budistu stila figņu, metodi, kārtējo "Viss ir Dievs, tu esi Dievs" narcisma legalizāciju.
Palasi Ījaba grāmatu. Reāli dievbijīgs vīrs, bet cieš tādas drausmas, kādas pat ļaunākajiem noziedzniekiem parasti nenotiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenormaaliigaa
2010-04-21 09:23 (saite)
Man šķiet, Tu atkal nelasīji, ko es teicu. :(
Nekur neesmu teikusi, ka kristieši negrēko un necieš. Es teicu - tiem, kas dzīvo ar Dievu, ir daudz mazāk negāciju un ciešanu tieši tā iemesla dēļ, kuru jau minēji - jo zināma jēga un faktiski prieks par notiekošo. Jā, tur jau tā sāls - kristiešu dzīves notikumi bieži ir daudz traģiskāki kā citiem, tomēr viņi tiem tiek pāri daudz vieglāk nekā citi cilvēki daudz mazākiem notikumiem. Pat vēl labāk - viņi ciešanās dzied un priecājas par Lielo Jēgu, pielūdzot Dievu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?