Penelope ([info]stihija) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2007-10-01 10:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Alkoholisms
Es nezinu, vai kāds spēj to paskaidrot. Varbūt kāds alkoholiķis, nezinu. Bet - kapēc alkoholiķis nespēj tik vaļā no šis slimības? Kapēc nelīdz ne Straupe, ne dziednieki, ne anonīmie alkoholiķi. Un galvenais, kas ir tā motivācijas, ka liek viņam atkal dzert? Ja cilvēks esot skaidrā, apzinās, ka nedrīkst dzert, jo veselība vairs nav tā labākā. Ir jau sirds vienu reizi uz mirkli apstajusies.. Un zin, ka ja sāks tad uz trim nedēļām tas ievilksies un cietis gan bērni, gan apkārtējie, mīļie cilvēki. Kas ir tā motivācijas, kas liek pirmo malku atkal iedzert???


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aizliegts_v
2007-10-01 11:08 (saite)
Jā, tāpat kā narkotikas. Tikt vaļā no alkoholisma var tikai pats, ārsts var palīdzēt pārvarēt fizioloģisko atkarību, t.i., lomkas. Bet alkoholiķis arī pēc izārstēšanas paliek alkoholiķis. Pietiek ar mazu lāsīti, lai atkal norautos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andzha
2007-10-01 14:26 (saite)
+1
Smagas alkohola lietošanas laikā cilvēkam samazinās neiroinhibitora (neuroinhibitor) GABA izstrāde. Ja cilvēku šādā situācijā atrauj no alkohola, viņa organismā nav pietiekams daudz ne GABA ne alkohola, kas noved pie sinapšu nekontrolētas "šaušanas", kuras rezultāts var būt sirdslēkme pat salīdzinoši veselam cilvēkam. Detoksikācijai jānotiek ar mediķa palīdzību.

Alkoholisms ir cilvēka gara vājuma rezultāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?