Lepele ([info]lepele) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-08-29 12:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
īpaši Diānai:) - drupaču cepumi ar rozīn..nē, pīlādzīti!;)
tad nu pie tiem sveicieniem kārtējos 18 pievienoju solīto cepumu recepti:

ņemu 100 g cukura vai pūdercukura (labāk šo), paciņu (200 g) sviesta, un ~ 250-300 g miltu + pustējkaroti cepamā pulvera
Lielā bļodā vai uz galda beru miltus ar cep.pulveri, iegraizu pa gabaliņiem sviestu, drusku saberžu ar rokām, lai ir drupans, un tad pieberu cukuru un tad fiksi visu saberžu drusku drupenā mīklas masā, tad to saveļu bumbā, un 1-2 stundas atdzesēju ledusskapī. Ja mīkla šķiet pārāk drupena, pieleju drusciņ auksta ūdens. tad izņemu 2/3 mīklas un plāni, plāni izrullēju, cik nu var, vislabāk to var izdarīt, rullējot mīklu starp 2 cepamā papīra loksnēm - šitā ērti to mīklu pēc tam ar visu papīru apakšā likt uz plāts. tad nu to lielo pankūku pārsmērē ar pīlādžu-ābolu vai kādu citu SKĀBU ievārījumu (irbeņu, piemēram:)P; pēc tam izņem no ledusskapja 1/3 mīklas, kas ir paredzēta drupačām pa virsu. šo mīklu paņem un sarīvē uz rupjās rīves, - es parasti rīvēju uzreiz virs tā plāceņa. ja mīkla šķiet pārāk mīksta, var pielikt vēl miltus, bet galvenais, lai ir gana labi atdzesēta.

mīklā to cepamo pulveri var arī nelikt, gaumes jautājums, - ja grib cietākus cepumus, tad droši var nelikt. un ar cepamo pulveri ātrāk izcepas, manuprāt.
cep apmēram 200 C, kamēr drupačas paliek zeltainas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ululate
2008-08-29 17:14 (saite)
izklausās baigi labi, bet varbūt pie viena var dabūt arī pīlādžu-ābolu ievārījuma recepti? šogad pīlādžu tik daudz!

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?