kuhtene ([info]kuhtene) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-01-11 11:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
eu, vai šeit kādam ir zināmas labas sieru ēdienu receptes?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

ar vienu kāju no laukiem
[info]pienasieva
2007-01-11 13:44 (saite)
man pēdējā laikā tīk tomātmaizes ar mozarella sieru - maize sviests tomāti siers - proporcijas da jebkādas (neko ari vispār bez maizes, ari ar makaroniem sanāca), sagriešanas veids visdažādākais (nu sieru gan nevaj'g dikti smalcināt), var cepeškrāsnī, var folijā, var arī tosterī...

lapzemes siers (Rimčikos fasēts, tirdziņā ari sverams) ar lāceņu zafti (prizma paiceniekā Dominā, citādi man šis veikals dikti nepatīk), der ari mūsu brūklenes ar cukuru, bet lācenēm tomēr ir vērts braukt pakaļ ;)

biezpiena pankūkas ar rozīnēm, bet tur vaj'g vai nu lauku, šī vārda tiešajā nozīmē, biezpienu vai pienu

kad rūgušpienu, sorry, lauku trekniiti :D, atsilda līdz biezpiena stadijai un tad vel siltu ar cukuru... mmm, var pieliet vājpienu tad sanāk kā 100% dabīga kožļājamā gumija :) var jau nokāstam likt kanēli, var olas dzeltenumu...

smalkā gala sieri man patīk pliki, un garšot pirms pirkšanas vislabprātāk dod Gastronomā zem Latvijas viesnīcas
vīnu var diezgan veiksmīgi piejautāt Berga bazārā ;)


P.s. vecam sieram neko labāku par siermaizēm - rīvēts siers, smalki sagriezts tomāts, paprika, ola, ja tauki nekaitē, ari majonēze, garšvielas pec gaumes, vel atklājusi neesmu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ar vienu kāju no laukiem
[info]kuhtene
2007-01-11 18:55 (saite)
paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rudu
2007-01-11 14:02 (saite)
cik nu siera eediens, bet nu es taisu shitaadus salaatus - sagriezju zjaaveetu vistu taados normaalos kubinjos (ne prieksh caaljiem, bet taa ka juut eedot), svaigu gurkji (to var smalkaak), marineetus shampinjonus (da, peec veeleeshanas), puravu, visaadus citus zaljumus peec gaumes un sieru (sagriezj apmeeram tik pat rupji kaa vistu, bet nu tas buutiiba anav tik svariigi) - holandes, krievijas, nav buutiski, ka tik leetaaks, bet tomeer eedams, visu paarlej ar majoneezi, samaisa - trekni, trekni, bet nu maan neeenormaali garsho.

(Atbildēt uz šo)


[info]rudu
2007-01-11 14:08 (saite)
veel vienu atcereejos. njem saucamo jaanjsieru un sagriezj skjeelees. saklapee olas ar garshvielaam peec gaumes un piejauc miltus lai taada noormaala masa ne paaraak bieza ne paaraak plaaana, bet nu es miltu vietaa meedzu izmantot arii smalku riivmaizi. un tad sieru meercee olas masaa un cep uz pannas zeltaini bruunu. eest labaak kameer karsts-neenormaali forshi staipaas siers un garsha mmmmm - pilniigi sagribeejaas uzcept, jaaiet uz veici peec siera.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuhtene
2007-01-11 18:57 (saite)
paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]so_damn_insane
2007-01-11 18:14 (saite)
Feta siers ar tomātiem.
1) Sagriezt sieru ar tomātiem tāpat kā mozarellu.
2) Sagriezt tomātus, sacept, cepšanas beigās piejaukt klāt feta sieru, lai tas gandrīz pilnībā izkūst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuhtene
2007-01-11 18:57 (saite)
paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]so_damn_insane
2007-01-11 23:33 (saite)
piezīme: vislabākais fetas siers ir vietējā ražojuma, kuru var nopirkt kā bumbiņas eļļā. Ar uzsvaru uz "vietējā" un "bumbiņas".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?