skuka ([info]skuka) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2006-09-06 23:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu, labi. Kurš atceras, cik cukura jāliek pīlādžu želejai?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2006-09-06 23:13 (saite)
drusku vairak par kilogramu uz kilogramu ogu plus veel drusku citronskaabi japieliek, vaj labaak naturaalu citrona sulu jaaiespiezh - apmeeram puscitrons..:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-06 23:16 (saite)
priekš kam tā citronu sula? skaidri atceros, ka nekādu citrona sulu nelikām. un sīvs nebija, drusku rūgtens, bet tā jau tā īpašā, vajadzīgā smeķe.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-09-06 23:22 (saite)
nu redz tas citrons piedos tadu iipashu svaiguma piegarshu tam smaakjim.:) nekaada skaabuma nabuus, tikaj cukuru paaktivizes un paspilgtinas piilaadzhu dabiskas garshas garshiigaakos komponentus.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-06 23:23 (saite)
labi. paldies:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2006-09-12 17:18 (saite)
nu es esmu sprukās! nenosvēru tos pīlādžus pirms sulas tvaicēšanas, un tagad nezinu, cik cukura lai liek tai gatavajai sulai klāt...:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-09-12 19:13 (saite)
apreekjinat uz aci apmerma cik sulas pret ogu kvantumu vari?... kilogrmas piilaadzhogu aiznjem apmeeram 1 1/3 litru burku.. ja vari uz aci aptuveni aprekjinaat cik teu bija ogu, tad arii cukuru vareesi aptuveni zireekjinaat.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-12 19:20 (saite)
ogas bija varbūt kādu 1/3 vairāk... nezinu. bet viss, jau par vēlu, pieliku 1:1 sulu/cukuru un tagad raudu, ka būs par saldu. bet - tā kā Tevis te nebija - es paļāvos uz 2 interneta receptēm, kurās skaidri gaiši stāvēja: sula/ogas 1:1.
a cik to citronu? varbūt ar to var ko saglābt.
ē, varbūt var arī vēl cukuru izgrābt no apakšas:) vēl neesmu sildījusi un tas nav izkusis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-09-12 19:25 (saite)
nu piepsied vienu citornu.:)) ja nesanaax zheleja, sanaax piilaadzhu medus (deelj salduma).:0 par daudz citorna ar nevar - atsitis ruugtenumu.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-12 19:36 (saite)
ja par daudz cukura, tad neželē?
grābšu laukā to cukuru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-09-12 19:37 (saite)
zhelee gan.:)) cukurs ir saistviela shite.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-12 19:43 (saite)
ok, man būs eksperiments. no viena katla izgrābu daļu apakšā nostājušās cukura. otrs palika kā bij. un tad varēs salīdzināt gan garšu, gan stāvēšanu, gan želejīgumu.
(un vispār, pīlādžu jau netrūkst, nav nekādas tur avenes vai kas)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-09-12 19:48 (saite)
ugu. shogad piilaadzhu ka biezs - buus barga ziema.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2006-09-07 00:07 (saite)
Un tagad, mīļās, ierakstiet arī visu darbu secību, lai tādiem iesācējiem, kā man, arī būtu iespēja šito našķi uz ziemu burkā iesprostot!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-07 00:58 (saite)
Nu, ņem to padomjlaiku tvaicējamo parikti, ber iekšā, sula tek ārā. tad klāt cukuru (un citronu, ja tantei taisnība), uzkarsē vēl un burkās iekšā. Stāv labi, jo pīlādžos jau ir kaut kādi antispetiķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jubilacija
2006-09-07 00:51 (saite)
Mana mamma pīlādžus mēdza drusku applaucēt - noņem rūgtumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skuka
2006-09-07 00:57 (saite)
Nē, rūgtums nav jānoņem, manuprāt. Tas tieši tas labais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?