optimiste ([info]optimiste) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-10-14 15:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sakņu sautējums.
Vai kādam ir kāda laba, bet pietiekami vienkārša recepte sakņu sautējumam? Tā lai nav jāizmanto cepeškrāsns, tikai gāzes plīts?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]laukuroze
2005-10-14 15:52 (saite)
Es visu sametu katlā un sasautēju un beigās krējumu!:)
gards..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]optimiste
2005-10-14 15:53 (saite)
Krējumu saldo vai skābo? Uzvārīt ar krējumu vai vnk pievienot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laukuroze
2005-10-14 15:59 (saite)
uj cik tu sarežģīti.
Mans sautējums, kuru gan tagad barbija taisa ir tāds.
Mazā ūdeni: drusku kāli. tad burkānus, tad kartupeļus (es vēl liktu arī kāpostus) bet citiem negaršo. Var zaļos zirņus (bet tagad jau nav)..
tad kad viss ir bez 5 minūtēm gatavs pielieku vai nu tikai krējumu, uzkarsē un izslēdz.
vai nu krējumu sajauktu ar miltiem.. tas gadīenā ja biezenis izskatās drusku pēc zupas.

:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nxn
2005-10-14 15:53 (saite)
ir, Dzeromam un Dzjeromam. bet es nezinu vinja niku :(

(Atbildēt uz šo)


[info]heartstripper
2005-10-14 15:57 (saite)
Sautējamā pannā vai citā sautējamā traukā, var laikam arī katlā.. Es taisu visu uz ūdens. Bišķiņ var sviestu pielikt klāt. Un nekad nelietoju sāli, tikai dažādas garšvielas, tur tāpat tas sāls ir klāt..
Sākumā liek burkānus, kāpostus, tad kartupeļus, ja ir - kabačus. Ja liek gaļu, tad attiecīgi to pirms tam labāk ar sīpoliņiem apcept.. Izklausās pēc zupas :)
Bet es šitā arī sautēju :)
Ja krāsnī, tad lieku kārtās un pa virsu sieru un zaļumus.

(Atbildēt uz šo)


[info]zurka
2005-10-14 16:23 (saite)
sastāvs: 2 kartupeļi, nedaudz puķkāposta un brokoļu, sarkans vai oranžs pipars, dažas šķēles kabača un puse baklažāna. var likt arī sarkanās pupas no bundžas un tomātu, bet tos uz pašām beigām.
pagatavošana: visu sagriež palielos gabalos. apcep uz pannas. pieber citronpiparus, citus piparus, kartupeļu garšvielas, dilles un visu ko citu (visdrīzāk pilnīgi šķērsām, bet es ņemu baziliku un timiānu).
cep, kamēr nedaudz brūns. uzlej nedaudz ūdens uz zem vāka sautē, kamēr viss mīksts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]diana
2005-10-16 14:56 (saite)
varētu rasties grūtības ar pupu sagriešanu palielos gabalos.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

fullmoon
[info]ugunszirgs
2005-10-18 11:37 (saite)
man, lūdzu, pusīti rīsu... un sagrieziet tos, lūdzu, gareniski..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?