Garneles pie alus
* Paka/divas vai pat trīs saldētu garneļu čaulās. Pērkot jāskatās tādas, kur pakā maximāli maz sniega vai ledus, sauc kā gribi.
* Dilles. Riktīga resna bunte. Var divas un pat trīs. Bet patiešām daudz.
* alus. Bez alus nav baudas šitam.
Bonusā var paņemt:
Provansas majonēze, ķiploka galviņa, piecu piparu maisījums
(Ja būsiet čakli uztaisīt mērci)
Tātad:
Garneles atlaidina, lai atkūst. Nekādā ziņā nedrīkst taisīt ātro atlaidināšanu iemērcot paku karstā ūdenī. Tad būs pīīīī%$# našķim. (Garneles čaulā atlaižas ilgi, ja kas. Var izlikt atlaidināt no rīta, lai vakarā ir našķis.)
Atlaidinātas garneles iegāž katlā ar verdošu ūdeni, kurā jau ir sāls un sapluinītas visas daudzās dilles. Pēc 17-20 sekundēm(!!!) ņem nost un uzreiz izkāš duršlakā. Liek uz šķīvja.
Kamēr bišku padziest var uzjaukt mērci. Piālā iestiež provansas majonēzi, iegāž cik tik pašam tīk piecu piparu maisījumu un iespiež caur ķiplokspiedi ķiplokdaiviņas. Jo vairāk, jo asāks sanāks.
Atkorķē alu, ieliek klēpī dvielīti, kur rokas paslaucīt, uz uz priekšu. Ķeskājās ar garnelēm, izlobītu pamērc mērcītē, mutē iekšā un uzdzer alu.
(ja kas - mūsmājās vienmēr par īsu viss. Gan garneles, gan mērcīte. Vienalga cik daudz vai vēl vairāk iepērk)