h2o roze ([info]udensroze) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-07-10 22:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gailenju meerce iesaaceejam?
pastastiet man,kas virtuvee gandriiz neko neprot un nesaprot jau nu tiesjaam neko (tobisj es nesaprotu ko noziimee "mazliet apcept vistas fileju" - es saprotu tikai,ja man saka - "cept kamerr balta", vai arii "cept 2 minutes, nepartraukti maisot")


tatad gribu meeginaat gailenju meerci

paliidzeesiet?

paldies


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kakjux
2005-07-10 22:51 (saite)
es te raksīju, rakstīju, bet stulbais žurnāls nomira :(

tātad: nomazgā un sagriež sēnes, cik nu smalkas tev pašai gribas. pannā izkausē sviestu (vari likt eļļu, bet man sviests liekas tīkamāks) un liek uz tās sēnes. ne vairāk kā minūti ļauj cepties uz palielas uguns, tad uguni nogriež izteikti mazu un uzliek vāku. pēc 5 min atgriežas pie pannas un apmaisa sēnes. ja ir izdalījies daudz šķidruma, tad fiksi griež dilles un met uz pannas klāt. ja nav, tad griež ne tik steidzīgi dilles un met uz pannas klāt. pēc pavisam īsa brīža (1min? 2min?) pielej saldo krējumu un pieliek garšvielas (es sāli neliktu, bet nenormāli maz kurkumas gan. man sāls personīgi negaršo, bet kurkuma pēdējā laika favorīts. karoč - garšvielas maz un maigas! no vegeta!) plītī nogriež uguni uz vismazāko un maisa pannas saturu. lai nevārās, bet garšas "sakožās" un tā.. to darbību ideālā gadījumā veikt 15 min, bet var iztikt ar jebkuru citu laiku, kas ir mazāks par 15 min.

ceru, ka saprotami..

p.s. citi liek klāt sīpolus, bet man tā liekas gaileņu bojāšana, JO gailenēm ir sasodīti maiga garša un pat sīkākais pārspīlējums to spēj nomākt. vēl - ar "saldais krējums" es domāju kaut ko aka Pērles kafijas krējums vai parasts saldais krējums. man parasti pietiek ar mazo iepakojumu. vēl - ja pielejot saldo krējumu un maisot tev šķiet, ka tur stipri par maz šķidruma - vari piepilināt klāt biki, biki ūdens. (uzglabājot gan mērce sabiezēs, bet nelej neko klāt - sildot atkal kļūs pavisam šķidra. lai gan - man reizēm garšo tieši tā biezā, aukstā)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2005-07-10 22:59 (saite)
p.s. pēdējo darbību (to maisīšanu un stuff) var atvieglot, ja nogriežot uguni uz vismazāko un pāris reižu apmaisot, tas viss nevārās. vai vismaz burbulis ir tikai reizi pa 5 min ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]udensroze
2005-07-10 23:59 (saite)
tu esi pati labaakaaa! ja man riitvakar izdosies, tad busju tev nezinko paraadaa;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2005-07-10 23:03 (saite)
"no vegeta" saprast, ka jālieto garšvielas no vegetas zīmola?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2005-07-10 23:09 (saite)
nē. bija domāts kā aizliegums ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?