ļoti garšīgi salātiņi, laikam skaitās itāļu gaumē
Salātlapas
ciedru rieksti
3 ķiploki, 1/2 citrona sula (3 ēd.k.), baziliks (der gan sausais gan svaigais), eļļa, 5 ēd.k., cukurs, 1 ēd.k., sāls, drusku, uc. garšv., ciedru rieksti, 4 ēd.k.
Salātu lapas noskalo, sagriež, ieliek l-skapī,uz kādu stundiņu, lai skraukšķīgi
Ciedru riekstus apcep lai drusku brūni
Virtuves kombainā/blenderī samačkā (nē nu var jau arī sarīvēt un sakult) ķiplokus, baziliku, eļļu, cukuru, citrona sulu, diļļu sēklas utt., ap 30 s, lai tāda balta pabieza mērcīte
Tad uzliek salātus uz šķīvja, uzber c. riekstus, uzlej dažas tējkarotes mērces, ēd. ārprāc cik garšīgi, nu ārprāc.