helvetica ([info]helvetica) rakstīja [info]foodporn kopienā,
@ 2012-04-11 16:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
popeye the sailor man, toot, toot
Spinātu-parmezāna pīrāgs-rulete (drīzāk 'klaips' un veseli divi klaipi) pēc džeinas receptes, kas gan ir zem acs, bet princips ir elementārs un viss kopā (tā kā mīkla bija iepriekšsagatavotā, olas no lieldienām un parmezāns sarīvēts) aizņēma 20-30min

Photobucket


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2012-04-11 22:32 (saite)
uzšķērduma bildi studijā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helvetica
2012-04-12 15:47 (saite)
otrās dienas atšālējusies versija (bet garšo daudz labāk, nekā sveigi cepta, vajadzēja klausīt džeinas receptei arī šajā punktā - atstāt cepeškrāsnī līdz nākamai dienai:D)

Photobucket

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2012-04-12 15:50 (saite)
labi, ka man rīsiņi jau vārās
citādi sāktu skaļi lamāties

a recepti vari pārsūtīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2012-04-12 16:08 (saite)
veikalā nopērk gatavo mīklu plāksnē (ņēmu kārtaino-raudzēto)
2 pakas 400gr smalcinātu spinātu
6 vārītas olas (droši vien var mazāk, mums bija palicis pāri no Ldienām)
1 iepakojums sarīvēta parmezāna siera (viss jau uz aci, protams:)
garšvielas pēc ieskatiem

sadalīju plāksni divās daļās. izrullēju plānāku, uz pannas izkausēti/izžāvēti spināti tika sajaukti ar sagrieztu olu (moš var arī negriezt smalki, bet vnk šķēlītēs, rulete sanāks stingrāka) un garšvielām. Uzber uz plāksnes sarīvētu sieru, liek virsū spinātu masu, pa virsu atkal sieru un no viena sāna rullē ciet. vēlams pēdējo maliņu salipināt kārtīgi klāt, jo nesalipinātā versija atsprāga pa šuvi apakšā vaļā. Kā arī dzēinas ieteikums bija aizlipināt galus ciet, ko arī izdarījām, bet moš varēja atstāt vaļā, lai iztek šķirdums, ja tāds spinātos vēl palicis... Džeina esot smērējusi olas baltumu pa virsu, kā arī sieru likusi nevis iekšā ruletē, bet tikai pa virsu, bet, nu, neba mums Tevi improvizēt virstuvē būtu jāmāca :D

lai labi garšo!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2012-04-12 16:35 (saite)
danke
es gan gribu pats to mīklu uzmeistarot :)
jāgaida, kad sieva būs mājā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?