Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2007-05-26 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:animation, kurzweil, molecular biocomputers, news, science, translation

Zinātnieki izstrādā implantējamus molekulāros biodatorus
Pētnieki Hārvardas un Prinstonas universitātēs spēruši izšķirošu soli bioloģisko datoru izveidošanas virzienā. Sīkas implantējamas ierīces, kas spētu pārraudzīt šūnu raksturlielumus un tajās noritošos procesus. "Molekulārie ārsti" sastāv tikai no DNS, RNS un olbaltumvielām. To piegādātā informācija var revolucionizēt medicīnu, pievēršot terapiju tikai slimajām šūnām vai audiem.



Novērtējot Būla loģikas vienādojumus šūnu iekšpusē, šie molekulārie automāti uzies jebko - sākot no mutējuša gēna klātbūtnes līdz gēnu aktivitātei šūnas ietvaros. Biodatoru ievade (input) ir RNS, izvade - molekulas, kas uzrāda kontroles signāla klātbūtni, kas viegli pamanāms ar vienkāršu laboratorijas aprīkojumu.

"Šobrīd mums nav instrumentu, lai nolasītu šūnu signālus," apgalvo Yaakov "Kobi" Benenson no Hārvardas, "šie biodatori var pārvērst sarežģītas šūnu signatūras (piemēram, vairāku gēnu aktivitātes) par viegli novērojamu izvadi. Tos var pat ieprogrammēt, lai automātiski pārvērstu izvadi konkrētā darbībā, kas nozīmē, ka tie var tikt lietoti, lai marķētu šūnu kā ārstējamu, vai paši ieslēgt terapeitisku darbību."

Molekulārie automāti varētu ļaut ārstiem izmantot smalku šūnai iekšēju slimības signālu integrāciju, lai mērķētu tikai uz ļaundabīgajām vai slimajām šūnām, veselās šūnas atstājot neskartas.

Animācija: In vivo Molecular Computer

Pilns raksts: Harvard University Gazette :: May 21, 2007



(Ierakstīt jaunu komentāru)

hello
(Anonīms)
2008-01-20 00:11 (saite)
nk[url=http://superfirstsex.info/CFNM/index.html]CFNM[/url] http://superfirstsex.info/CFNM/ CFNM (http://superfirstsex.info/CFNM/)

(Atbildēt uz šo)

hello
(Anonīms)
2008-01-20 11:10 (saite)
tb[url=http://docs.google.com/View?docid=ddtpk9nq_1fkx2n2hn[/url] http://docs.google.com/View?docid=ddtpk9nq_1fkx2n2hn Jennifer Lopez (http://docs.google.com/View?docid=ddtpk9nq_1fkx2n2hn)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?