Māris Alksnis ([info]maris) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2007-05-15 18:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Microsoft un Folding@home
Manuprāt visai interesanta ziņa - Mcrosoft pieļauj domu startēt projektā Folding@home!

Microsoft pārstāvji ziņo, ka pagaidām testē spēļu konsoles unprogrammatūras iespējas, pielāgošanai šim projektam. Ja eksperimentiizrādīsies veiksmīgi, arī Xbox 360 īpašnieki varēs palīdzētzinātniekiem. Tomēr pastāv viens "bet". Vai Microsoft droši dosiescīņā pie tāda nosacījuma, ka PlayStation 3 uzrādītie rezultāti varētubūt daudz labāki, nekā Xbox 360, kas slikti varētu iespaidot pēdējāskonsoles reputāciju?

No lat.times.lv


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]suic
2007-05-15 18:47 (saite)
Atšķirībā no PS3, kurš pielieto Cell procesora kodolu un GPU tur stāv dīkā (vai arī rāda smukus molekulu bumbuļus), Xbox 360 sakarā ir gandrīz skaidrs, ka CPU tādas jaudas nepavilks, taču Xbox iebūvētais ATI video risinājums gan varbūt būtu spējīgs.

Cik man zināms, šobrīd Microsoft testē šo iespēju iekšēji (ja vien viņiem var ticēt) un pat Stenfordas universitātes Folding@home koderiem nav nekādas pieejas pie sistēmas arhitektūras datiem.

Bet nu varam vismaz cerēt, ka console wars būs notikt!

p.s. http://lat.times.lv ne reizi nav mūs pieminējuši Folding@home sakarā un vispār darbojas ar copy-paste metodi, turpinot pārnest ačgārno un neko daudz neizsakošo projekta skaidrojumu no viena ieraksta uz nākamo. Varbūt nākamreiz, kad ieraugām ko tādu, uzreiz piemetam linku komentārā, ja reiz citādi nav dots.

(Atbildēt uz šo)

stripe4
(Anonīms)
2007-05-16 01:19 (saite)
būtu interesanti uzzināt, vai SC komandā ir kāds arī piedalās ar savu PS3?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2007-05-16 02:03 (saite)
Spriežot pēc punktiem, diemžēl neviens PS3 īpašnieks vēl nav uzradies. PS3 saņem 900 PPD (punktus dienā) un uzrāda 1 procesoru pie statistikas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?