Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2007-05-15 13:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:animation, installation, propaganda

vajadzīga palīdzība: animācija un instalācija
Tā kā pagaidām joprojām gaidam www.folding.lv lapas failu saņemšanu no [info]watt pirms mēģinām popularizēt Folding@home plašākai publikai, iedomājos vēl par divām lietām, kuras mums varētu stipri noderēt. Animācija un Instalācija.



1) Animācija (vai vismaz attēlu kopums), kurā vienkārši un smuki attēlots projekta darbības princips. Kaut kas uz minūti +/-, pēc kā skatītājam paliek skaidrs, par ko ir runa. Ir ideja, ka varētu secīgi parādīt kā:
- PC saņem darba vienības no serveriem;
- PC kalkulē darba vienības;
- Darba vienības tiek nosūtītas uz serveri, kur pievienojas lielākam veselumam (olbaltumvielas trajektorijai);

Un tad uzzīmēt uz Latvijas, nosacītas kartes vai simboliskas zemeslodes vairākus PC un parādīt, kā nākot klāt aizvien jauniem, aizvien lielāks progress ir arī Stenfordas galā. Pie reizes animāciju papildināt ar nelieliem tekstiņiem, kas paskaidro, kas notiek kurā brīdī.

Ja smuki uztaisa, tad tas varētu būt diezgan labs promo materiāls. Piemēram, Stenfordas serveri reprezentējošā datorā varētu būt molekulas sākumstāvoklis melnbalts, varētu būt attēloti simboliski vadi, pa kuriem skrietu uz PC pelēkas bumbiņas, bet atpakaļ - krāsainas; nomainot sākotnējās molekulas melnbaltās daļas ar krāsainām. Uz PC pašiem skrietu uz priekšu procenti / progress bars. Kaut kur sānos vai uz nosacīta rezultātu tablo tās darba vienības ieskaitītos statistikā, parādot kā komandas apsteidz viena otru, atkarībā no iesniegtā darba vienību skaita.

Nu katrā ziņā par skicēm un konkrēto realizāciju varētu padomāt; var arī pieteikt pavisam citādas idejas. Bet jautājums paliek - vai šeit ir kāds, kurš varētu pamēģināt ko tādu uzzīmēt?


2) Instalācija. Vai ir iespējams iepakot Windows FAH504-Console.exe iekš GUI instalācijas, kas paprasa tikai lietotāja vārdu un visu pārējo izdara pati - ieinstalē FAH504-Console.exe iekš Program Files, saliek pārējos settingus, ieskaitot komandas nr., palaiž kā servisu? Manuprāt, tas būtu vienkāršāk nekā katram otrajam lietotājam stāstīt par to, kā ieinstalējama konsole vai sūtīt lasīt FAQ.

Vai kas tāds ir iespējams? Uz ko šāda instalācijas paka būtu vēl teorētiski spējīga - detektēt CPU modeli, detektēt atmiņas daudzumu, detektēt neta pieslēgumu, detektēt disk space? Nu, principā, uzstādījums minimums ir - instalācija, kas uzliek 1 konsoles klientu, bet pie iespējas var izvērst. Vai kāds var palīdzēt tādu izveidot, vai vismaz pastāstīt ko vairāk?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2007-05-15 14:29 (saite)
es kā mājās atnāku, ar galiem aizmirstas doma, ka bija servs jāieslēdz un tas arhīviņš jāpameklē :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2007-05-15 14:53 (saite)
Uzliec atgādinājumu mobilajā. :) To Ubuntu pack arī paķer līdzi meklējumos.

Starp citu, vari pakomentēt Windows Installer tēmu, tev kaut kas par to ir zināms/saprotams?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2007-05-15 16:14 (saite)
varētu mēģināt ar nullsoft installer, NSIS.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?