Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-02-27 23:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Linux client: background vs shell
Vai var kāds pastāstīt kā Folding@home linux klientu laist iekš background, lai nebūtu jātur shell visu laiku atvērts? (Tāds jautājums no tautas puses ir izskanējis, man pašam nav ne jausmas par linux.)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]wasted
2005-02-28 00:01 (saite)
http://journal.bad.lv/community/folding_at_home/7884.html ?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2005-02-28 01:02 (saite)
Tur ir tikai uzrakstīts kā palaist Folding Linux klientu start-up'ā. Pietam tādā gadījumā Tu nevarēsi paskatīties kas ar viņu notiek (varbūt ir kāda kļūda un vajag to apstādināt?).

Īsi sakot, ir tāda programma "screen", kas atļauj atstāt procesus backgroundā, kā arī atjaunot tos, kad vien vēlas. Vienvārdsakot, palaižam vispirms "screen" un pēc tam palaižam Folding Linux klientu. Tad spiežam CTRL+A+D kas nozīmē detach - iziet no screen, atstāt to backgroundā. Ja kādreiz gribam paskatīties, kas notiek ar mūsu atstātajā screen backgroundā, tad atliek uzrakstīt "screen -r". Ja ir palaisti vairāki "screen" režīmi, tad vajadzēs rakstīt "screen -r identifikātors", bet nu tas jau tik paskaidrots palaižot "screen -r". Ja nu kas, tad GNU screen (http://www.gnu.org/software/screen/) mājaslapa.

Protams, ka ir cilvēki, kuriem "screen" nekādīgi nebūs pieejams (nemācēs uzinstalēt, nav root tiesību, utt. utjp. varianti). Tad atliek tikai Folding Linux klientu laist backgroundā tāpat kā jebkuru procesu. Jebkuru procesu palaist backgroundā var pievienojot komandrindas galā "&".

/ endrju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?