Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-02-21 08:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Rasputina "How We Quit The Forest"

komanda un žurnāls
Par [info]folding_at_home pēdējā laika jaunumiem.

Upd: SC Team Latvia iesūtīta darba vienība no 100. lietotāja - liva. Drīz būs savākti 250'000 punktu (kas ir P4 2.8 GHz 6.2 nepārtrauktu darba gadu ekvivalents), nedēļā vācam 50'000(+) punktus. Šobrīd esam aptuveni 70 aktīvi skaitļotāji, kas ļauj komandai pamazām tuvoties Top-100 un turēties (pēc ievākto punktu daudzuma) Top-100 komandu beigu daļas līmenī. Drīz būsim Top-500 komandu sarakstā (šobrīd esam 502. vietā).

1) Paskatieties visi vēlreiz, vai jums klientā ir ievadīts pareizais komandas nr. (41587)? Citādi ir bijuši daži pārpratumi, kad kāds to ir piemirsis un pēc tam vaicā - "kāpēc neparādos komandas statistikā?"

2) Saliku pēc [info]wasted ieteikuma visas aptaujas (polls) aiz lj-cut un tagad arī 800x600 izšķirstpējā žurnālu var apskatīt. Izskatās gan mazliet saspiesti un pati augša deformēta, bet dzīvot, manuprāt, var. Turklāt, kad linkus pārvākšu no žurnāla galvas uz kreiso malu, dzīvei vajadzētu kļūt vēl mazliet vienkāršākai. Līdz brīdim, kad (un ja) tiks radīts cits, labāks, funkcionālāks un estētiskāks dizains.

3) Balansējam tuvu pie (+/–) 100. vietas nēdēļā ievākto punktu skaita ziņā. Un tas nemaz nav slikti, jo nodrošina mums puslīdz stabilu augšupeju reitingu tabulās. Nedēļā ievācam aptuveni 50'000 punktu.

4) Tiek baumots, ka būs vēl jauni dalībnieki. Nu ko, gaidām parādāmies statistikā. Un ja tu gadījumā šim ierakstam esi uzdūries gluži nejauši, tad aicinu pievienoties arī tevi - šeit ir kodolīgs projekta apraksts un vajadzīgā sākuminformācija - FAQ!

Update:
Reklāma un komunikācija

5) Aicinu pierakstīties mailing listē diskusijām no A-Z par visām ar Folding@home saistītām (pat attāli saistītām) lietām. To iespējams izdarīt, sūtot e-mailu uz adresi folding-subscribe@googlegroups.com (liste speciāli priekš Latvijas komandas un latviešu valodā).

6) Sviesta Cibas dalībniekus aicinu pievienot [info]folding_at_home kopienu pie draugiem un pašiem pievienoties tai, lai veicinātu lielāku informācijas izplatību.

7) Iekš DC++ Latvijas hubiem pie saviem lietotāju description varat ievadīt "journal.bad.lv/~folding-at-home" (bez pēdiņām).

8) Ir izveidots IRC kanāls iekš chat.delfi.lv ar nosaukumu #folding

9) Testa režīmā Kaklz ir palaidis individuālos bannerus, apskatīt var šeit (un testa nolūkos arī palietot, ja ir vieta, vēlme un mācēšana): http://3a3-interactive.net/tools/fah/banners.html (Pagaidām gan tas viss darbojas diezgan nestabili un šis, domājams, nav arī gala variants komandas statistikai.)

0) Idejas, jautājumi, priekšlikumi, jaunievedumi, tehniski papildinājumi, banneri, loguči, dizaini, kodi... jebkas? Droši piesakieties, izsakieties utt. Jā, arī tu esi aicināts piedalīties jebkādā veidā un jebkurā aspektā. Privāti vari pavaicāt, pastāstīt, likt priekšā, ieteikt: suic@mpe.lv; publiski - (1) folding@googlegroups.com; (2) #folding (chat.delfi.lv); (3) šeit.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skyfishs
2005-02-21 08:33 (saite)
Ja? un kas tie par frīkiem kas tur tuso pašā apakšā? Katram 1 WU bet punktu nav! :) Megaskaitļotāji! Ja tādus ierēķina komandā, tad mums jebkuri tetraflopi ir pa spēkam!!! :))))
tipa - дадим стране угля! Хоть мелкого, но дохуя!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mass
2005-02-21 12:46 (saite)
forshi atbaidi tos kas nupat kaa iesaistiijushies...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]suic
2005-02-21 20:17 (saite)
Skatos, ka mans posts ir kaut kur pazudis. Bet jau no rīta rakstīju, ka tas, ka viņi parādās sarakstos, nozīmē, ka viņi ir kaut ko mēģinājuši. Vismaz softs ir bijis uzinstalēts un mēģināts konfigurēt kaut ko. Tas, ka misējies vai nogļukojis kaut kas, vēl ne par ko neliecina. Mazums - kam negadās?

Tā, ka diezin vai būtu pamats saukt kādu par frīku. Ne jau visiem viss izdodas ar pirmo reizi, ne jau visiem ir P4 procesors, ne jau visi... galvenais jau ir pamēģināt, paeksperimentēt, paskatīties un tad jau viss notiek. Cilvēks var izlemt, vajag viņam to vai nē, traucē vai netraucē, patīk vai nepatīk utt.

Katrā gadījumā man prieks, ka cilvēki piedalās arī ar 300 MHz procesoriem un negaužas kā dažs labs P4 īpašnieks, ka viņam lūk kaut ko tur sabremzēšot, kaut arī testos ir uzskatāmi parādīts, ka tas pasākums datoru nepalēlina. Bet arī viņus var saprast...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyfishs
2005-02-22 15:58 (saite)
Tad es ierosinu uztaisīt komūnas žurņa kreisajā pusē MĒĢINĀTĀJU TOP10! :))
Citādi te bez mazam sanāk, ka clvēks kurš neskatoties uz FAQ esamību tālāk par mēģināšanu netiek ir komandas balsts un īstā jēga! Let's roll!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-02-22 23:29 (saite)
Nu, nevajag jau būt tik kategoriskam un radikālam. Nekad jau nevar zināt - varbūt cilvēks pamēģināja, pirmais WU norāvās un tagad turpina kalkulēt, bet jaunus WU nav iesūtījis. Varbūt cilvēks nomainījis nicku. Varbūt atteicies no foldošanas, varbūt kaut kas misējies un nemaz nezina, ka nefoldojas.

Ne jau katram dators ir ikdiena, ne jau katram ir vajadzīgās prasmes ar visādiem konsoles klientiem vai programmu instalēšanām... Tas viss ir normāli.

p.s. Šis posts skāra daudzus jautājumus - vari piedāvāt savas idejas. Ir jārēķinās ar pastāvošo situāciju, bet jātiecas pēc labākas (labāka situācija ir sasniegums vai uzdevums, nevis norma).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2005-02-21 14:18 (saite)
A kaads var paskaidrot kaa vinji reekjina un KO vinju reekjina? Kur ieguust datus un ar kaadaam metodeem tos apstraadaa? Citaadi rodas sajuuta, ka vienkaarshi kriptograafi izklaideejas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2005-02-21 20:11 (saite)
Nu diemžēl uz šādiem jautājumiem atbildēt konkrēti ir grūti. Var atbildēt abstrakti:
- kā rēķina? nezinu. atbilstoši savām hipotēzēm un matemātiskajiem modeļiem.
- ko rēķina? olbaltumvielu telpisko struktūru veidošanos saliekšanās (folding) procesu gaitā.
- par datiem - visdrīzākais, ka sākumdati ir iegūti laboratorijās zem mikroskopiem. (skaitļošanas rezultāts, starp citu, ir atpakaļpārbaudāms laboratoriski.)

Par to, ka neizklaidējas kriptogrāfi, bet notiek nopietns darbs, liecina tādas lietas, kā piemēram - google atbalsts projektam, IBM atbalsts, zinātniskās publikācijas bioloģijā, zinātniskās prēmijas utt. Turklāt publiski pieejami ir arī paši darba rezultāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?