Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-01-31 02:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Konsoles klienta instalēšanas instrukcija! (v1.0+)
Pirms tam tika runāts par to, ka labāk likt konsoles klientu! Šeit pastāstīts kā uzlikt konsoles klientu!

0. Ja tev ir parastais galda dators bez defektiem, normālu internet pieslēgumu un tu vēlies uzinstalēt Folding@home konsoles klientu, tad tas ir izdarāms izpildot dažas vienkāršas darbības:
1) Uztaisām folderi "folding" uz c:\ diska (c:\folding);
2) spiežam šeit un seivojam iekš tā c:\folding;
3) veram vaļā FAH502-Console.exe un atbildam secīgi uz jautājumiem: Uz visiem tālākajiem jautājumiem atbildam sekojot līdz (pievēršot uzmanību tam, kas vēl specifiski varētu attiekties uz tevi - proxy, ja vajag; lieli darba uzdevumi, ja jaudīgs dators utt. - skat. izvērstās instalēšanas instrukcijas) un spiežot enter. Pēc atbildēšanas uz visiem jautājumiem nogaidām brītiņu, spiežam control+c, pārstartējam datoru un pārliecināmies, vai process norit veiksmīgi, iemetot aci unitinfo.txt, MyFolding.html un FAHlog.txt failos iekš c:\folding.

Izvērstāku informāciju skatieties zem p.s.

p.s. Šis ies iekš FAQ, tāpēc lūgums tiem, kas saprot tās lietas, izlasīt un izteikt komentārus, piezīmes, pārdomas par to - kā mazliet uzlabot?
Tāpat arī lūgums iesācējiem pakomentēt - vai viņi saprot šeit dotās instrukcijas vai arī šādā veidā tas tik un tā ir mazliet par sarežģītu?


IZVĒRSTĀ INSTRUKCIJA ŠEIT!




1. Vispirms nepieciešams lejuplādēt Folding@home konsoles klientu (programmu).
Tas izdarāms nospiežot uz šī linka:

http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH502-Console.exe


2. Failu nepieciešams saglabāt kādā folderī, kur tas arī varēs netraucēti darboties (piemēram: c:\folding).
Vietas viņš neaizņem daudz, tā ka sistēmas darbībai netraucēs.


3. Palaidiet (atveriet) failu FAH502-Console.exe


4. Tiks prasītas atbildes uz virkni jautājumu. Ja atbildes ievadīšanas vietā nospiedīsi ENTER, tad tiks lietota noklusētā atbilde (default). Noklusētā atbilde priekš katra jautājuma ir uzrādīta kvadrātiekavās aiz jautājuma.

Piemēram:
User name [Anonymous]?

Ja neievadīsi savu lietotāja vārdu, tad klients (programma) pieņems, ka vēlies saukties par Anonymous.
Zemāk, 5. punktā minētie jautājumi bez atbildes nozīmē, ka par atbildi tiks pieņemta tā, kas ir ierakstīta kvadrātiekavās. Piemēram:
Use proxy (yes/no) [no]?
(enter nospiešana sakrīt ar atbildi "no" uz šo pašu jautājumu)


5. Jautājumi, kurus uzdos Folding@Home Client Version 5.02, un to izskaidrojums.
(Jautājumi, kurus uzdod programma ir pustreknā šriftā (bold), atbildes - parastiem burtiem.)

User name [Anonymous]? Cibinsh
Lietotāja vārds, kāds tas parādīsies dažādās statistikās un zem kura būsi pazīstams Folding@home projektā.
(Cibinsh ir tikai piemērs, ievadi savējo!)

Team Number [0]? 41587
Sviesta Cibas (Team Latvia) komandas numurs. Tas ir jāievada, lai paralēli tam, ka punkti par padarīto darbu tiek ieskaitīti tev individuāli, tie tiktu ieskaitīti arīdzan Sviesta Cibas (jeb Latvijas komandas) kopējā katlā un virzītu mūs visus kopā lielajai uzvarai!

Launch automatically at machine startup, installing this as a service (yes/no) [no]? y
Vai sākt kalkulēt automātiski pie datora palaišanas? Ja netiks izvēlēta atbilde "y" ("yes"), tad pēc datora pārstartēšanas programma būs jāpalaiž pašam, kas nav sevišķi ērti.

Ask before fetching/sending work (no/yes) [no]?
Jautājums par to, vai vajag jautāt kaut ko lietotājam pirms darba saņemšanas / nosūtīšanas. Neatbildam neko (spiežam enter) vai atbildam "n" ("no") un viņš visu darīs pats un klusām.

Use Internet Explorer Settings (no/yes) [no]?
Lai nerastos problēmas ar pieslēgšanos, ja sistēmā ir Internet Explorer v7.0, astājam tukšu (atbildam ar "no").

Use proxy (yes/no) [no]?
Ja pieslēgums internetam / ārzemēm notiek caur proxy serveri, tad jāievada "y". Pretējā gadījumā atstājam tukšu.
Sīkāk iespējams izlasīt šīs instrukcijas 6. punktā.

Allow receipt of work assignments and return of work results greater than
5MB in size (such work units may have large memory demands) (no/yes) [no]?

Ja vien negribi atvēlēt Folding@home klientam 50+ MB operatīvās atmiņas, lai skaitļotu lielus darba uzdevumus (work unit), tad atstāj atbildi tukšu.

Change advanced options (yes/no) [no]?
Ja vien kalkulācijas nenorisinās uz portatīvā, daudzprocesoru, veca vai defektīva datora, tad atstājam tukšu (izvēlamies "no") un konfigurācija ir pabeigta.



6. Proxy un Advanced options skaidrojums.
Ja atbildēji uz jautājumu Use proxy (yes/no) [no]? ar "y", tad tiks uzdoti papildus 5 jautājumi.

Proxy Name [localhost]? 159.148.***.***
Ievadi tev pieejamā proxy servera IP adresi, URL vai NETBIOS name (ja tas atrodas lokālajā tīklā) .

Proxy Port [8080]? 7777
Ievadi sava proxy servera pieejas portu. (default: 8080)

Use username & password with proxy (yes/no)? y
Ja proxy ir aizsargāts ar lietotāja vārdu un paroli, tad atbildi "y" uz šo jautājumu. Ja pieeja ir bez paroles, tad "n".

Proxy Username?
Proxy servera pieejas lietotājvārds.

Proxy Password?
Proxy servera pieejas parole.



Ja atbildēji uz jautājumu Change advanced options (yes/no) [no]? ar "y", tad tev būs jāatbild arī uz šiem jautājumiem.

Core Priority (idle/low) [idle]?
Kādu prioritāti piešķirt Folding@home klientam? Ja vien nav kādi īpaši apstākļi, tad atstājam kā ir - Folding@home klientam būs viszemākā prioritāte un viņš neņems nost resursus citām programmām.

CPU usage requested (5-100) [100]?
Cik daudz brīvo procesora resursu (procentos) lietot Folding@home vajadzībām? Tā kā 20, 50 vai 70 procenti nebremzina datoru nedz mazāk, nedz vairāk kā 100 procenti, tad nav liela labuma likt mazāk procentus kalkulēšanai. Atstājam kā ir, ja vien nav drošas pārliecības, ka vajadzētu citādāk. Vēlreiz: Dators nepaliek lēnāks nedz no 100 procentiem, nedz no 50, nedz no 5.

Disable highly optimized assembly code (no/yes) [no]?
Vai atslēgt ļoti optimizētu asemblera kodu? Lai ko tas arī nenozīmētu, grūti iedomāties, kāpēc lai tiktu atslēgts tas, kas nodrošina lielāku datora veiktspēju. Atbildam ar "n".

Pause if battery power is being used (useful for laptops) (no/yes) [no]?
Portatīvā datora gadījumā tas būs spējīgs darboties ilgāk, ja Folding@home nestrādās tad, kad portatīvais dators ir atslēgts no elektrības (darbojas no baterijas).
Atbildi ar "y", ja instalē uz portatīvā datora, kurš tiek staipīts aktīvi apkārt.

Interval, in minutes, between checkpoints (3-30) [15]?
Ik pēc cik ilga laika Folding@home klients saglabā darba rezultātus avārijas gadījumam (noraustās elektrība, kāds nospiež reset utt.). Pie normālas datora izslēgšanas Folding@home klients saglabā rezultātus, kā rezultātā šis parametrs nav tik svarīgs, ja dators darbojas labi.

Request work units without deadlines (no-pref/no/yes) [no-pref]?
Pieprasīt darba uzdevumus, kuriem nav noilguma. Ja tev ir ļoti lēns dators, kuru darbini ļoti reti, tad atbildi "y" un tev tiks iesūtīti darba uzdevumi, kuru sarēķināšana varētu aizņemt ļoti ilgu laiku.
Ja tev ir dators virs 500 MHz, kurš tiek darbināts vismaz kādas 4-8 stundas dienā, tad var atstāt kā ir - saņemsi gan darba uzdevumus ar noilgumu, gan bez.

Ignore any deadline information (mainly useful if system clock frequently has errors) (no/yes) [no]?
Ar "y" var atbildēt ja gadījumā datora pulkstenis strādā aplami.

Machine ID (1-8) [1]?
Ja tev ir dators ar 1 procesoru (CPU), tad atstāj kā ir. Ja gadījumā tev ir daudzprocesoru dators, tad katram procesoram jāuzstāda cits Folding@home klients. Piemēram, folderos - c:\folding\cpu1; c:\folding\cpu2 utt. Katram procesoram jāveic pilna klienta uzstādīšana, sākot no 1. punktā, tikai šajā pēdējā jautājumā par Machine ID katram procesoram jāuzrāda cits nr., piemēram - pirmajam - 1; otrajam - 2; utt.


7. Pēc instalācijas.
Uzstādīšana noslēdzas ar to, ka ekrānā paliek Folding@home logs, kurā tūlīt pēc uzstādīšanas redzams kaut kas līdzīgs šim.
[14:21:51] Copyright (c) Jay William Ponder 1990-2000
[14:21:51] portions Copyright (c) Michael Shirts 2001
[14:21:51] portions Copyright (c) Vijay S Pande 2001

Ja uz 5. punktā minēto 3. jautājumu par to, vai instalēt kā system service atbildējām ar "y", tad šajā brīdī spiežam ctrl+c, pārstartējam datoru un aizmirstam par F@h klienta klātbūtni (strādā automātiski, klusi, nemanāmi). Ja uz šo jautājumu atbildējām ar "n", tad pēc katras sistēmas pārstartēšanas neaizmirstiet pašrocīgi atkal palaist F@h klientu: FAH502-Console.exe


8. Konfigurācijas izmainīšana.
Ja nepieciešams pamainīt konfigurāciju, to ir iespējams izdarīt katrā laikā, palaižot FAH502-Console.exe ar parametru "-configonly" (bez pēdiņām). Visērtāk to ir izdarīt no tādām programmām kā FAR, Total Commander un tamlīdzīgām. Lai to izdarītu bez papildus programmām, nepieciešams ievadīt iekš Start -> Run kaut ko aptuveni šādu:
"c:\folding\FAH502-Console.exe" -configonly (kur c:\folding vietā būtu norādīts ceļš (path) uz folderi, kur saglabāts FAH502-Console.exe).
Ievēro!, kur stāv pēdiņas - pirms diska burta un pēc FAH502-Console.exe. Aiz ...exe un pēdiņām ir viena atstarpe (space), tad "-" (mīnuss) un tad (bez atstarpes) configonly

Kad būs palaists klients šādā veidā, tev būs vēlreiz jāiziet cauri visiem konfigurācijas jautājumiem, tikai šoreiz kvadrātiekavās tiks rādītas nevis noklusētās atbildes, bet gan tavas iepriekšējās, tā ka nevajadzēs visu gudrot no jauna, bet tikai pamainīt tajā vietā, kur tas nepieciešams.


9. Kur paskatīties, cik un kas notiek?
Folderī, kurā tika saglabāts un palaists F@h klients, atrodas tādi faili, kā unitinfo.txt, MyFolding.html un FAHlog.txt, kuros var iemest aci un papētīt, kas īsti notiek un cik padarīts. Ik pēc katra pabeigta darba uzdevuma tava statistika atjaunojas arī internetā (~15 minūšu līdz 3 stundu laikā, atkarībā no statistikas saita).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]wasted
2005-01-31 03:02 (saite)
lielā uzvara? pār ko? :]

nav ērtāk lietot -configonly? nokonfigurēšanu vien, jo savādāk, ja sistēmserviss jau ripo, sanāk darbināt divus reizē. un vēl arī, man iet IE, bet proksiju tik un tā manuāli vajadzēja ierakstīt, nesūtījās kaut kā. to varētu tā starp citu piemetināt. vēl piebilst, ka logfaili nav pašam jāmeklē, tie tiek automātiski izveidoti un tamlīdzīgas šķietamās neskaidrības.

(Atbildēt uz šo)


[info]mapet
2005-01-31 16:03 (saite)
pastaasti kaa arii tikt valjaa? tb noinstaleet/izdzeest

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wasted
2005-01-31 20:10 (saite)
izdzēs direktoriju. nezinu par sistēmservisu, to varbūt labāk atslēgt pirms tam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

F@h konsoles klienta de-instalācija!
[info]suic
2005-02-04 15:01 (saite)
Pielikšu FAQ, kad taps īstā versija.
Pagaidām - palaižam to "FAH502-Console.exe -configonly", atbildam ar "y" uz jautājumu, vai izvākt laukā sistēmservisu. Pārstartējam datoru un dzēšam laukā folderi. Āmen. Esi tīrs kā apmazgāts mironis. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?