Trickzter ([info]suic) rakstīja [info]folding_at_home kopienā,
@ 2005-01-19 12:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
statistika
Mazliet pārveidoju [info]folding_at_home headeri. Tagad tajā statistikas linki ir nodalīti pēc principa - statistika vispār un zem tās - mūsu komandas (SC) statistika. Extreme Overclocking (SC) links vēl nedarbojas, taču tam būtu jāsāk darboties dažu stundu laikā, kad iekļūsim Top-2000 komandu sarakstā. Tas notiks šodien.

Mūsu projektam speciāli statistikas failus Folding@home ģenerēs tikai tad, kad būsim iekš Top-1000 komandu saraksta, kam (atbilstoši Kakaostats [sk.linku]) būtu jānotiek mēneša laikā. Tad būs pieejama arī vēl viena laba statistika - Statsman.

Kaut kad vajadzētu uzrasties arī mūsu pašu statistikai, FAQ un žurnāla jaunajam izskatam. Tā ir arī atbilde uz jautājumu - kāpēc tik daudz par banneriem, FAQ un statistikas lietām ("krāniņiem")? Tāpēc, ka par visu pārējo būs jēga runāt tad, kad būs šis - kaut kāds minimālais virtuālais iekārtojums šim projektam. Pagaidām varu tikai aicināt pievienoties!

p.s. Ak jā, kāpēc es katrā otrajā postā aicinu pievienoties? Tā nav gluži uzbāzība, tas ir pagaidām vienīgais veids, kā informēt par lietas apstākļiem nejauši ieklīdušus (vai speciāli iesūtītus) interesentus (lai vajadzīgā infa ir acu priekšā). Līdz ar žurnāla pārdizainēšanu tas vairs netiks praktizēts šādā formā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

par Top - 1000
[info]jan09
2005-01-19 13:24 (saite)
nav par agru priecaaties?
;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: par Top - 1000
[info]mmk
2005-01-19 14:15 (saite)
man domaat, ka nee.
pat ar nelielu pacietiibu vareesim tikt ieksh top500.
jo tur it komandas ar aktiiivajiem memberiem liidz 10-20..
muusu 40 gan jau, ka spees vairaak! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

40 users
[info]suic
2005-01-19 14:28 (saite)
40 lietotāji ir pagaidām; vēl jau pat mēnesis no palaišanas nav pagājis, nekas daudz nav izdarīts, iztrūkst tā paša FAQ (teorētiskā + tehniskā), žurnāla dizaina, vietējās statistikas, reklāmas utt. Viss ar laiku, ceru, ka komandai vēl augt un augt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: 40 users
[info]mmk
2005-01-19 14:32 (saite)
nu ja buutu kaadi 100 pastaaviigie, tas jau buutu monstraali..
tikai man domaat, ka ar laiku (nu peec meenesha) dalja saak birt nost.
ja nav iisti tieshu rezultaatu, tad nav jau iisti jeegas darbiibai.
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]suic
2005-01-19 14:45 (saite)
Tieši rezultāti - tu ar to domā zāles vai zinātniskas teorijas? Viņas jau ik pa brīdim ir, redz kur nesen bija pētījums par vēža saslimstībām, tad vēl pirms tam dažādas teorijas tiek pārbaudītas empīriski, utt. Vīri strādā. Zinātne jau nav vienas dienas pasākums, lieliem atklājumiem ir jānobriest. Tāpēc jau viss šis globālais F@h community - forumi, sacensība (statistika, punkti) utt., lai kāds azarts lietotājiem tiktu arī starplaikā. :)

Bet vai tad patiešām pa visu žurnālu un vēlāk, iespējams, visu Latviju nevar atrast 100-200-500 lietotājus, kas uzinstalētu nelielu softu, kas datora darbībai netraucē? Katram, kā jau tika runāts, savi apsvērumi, bet komanda kopumā ir spēks.

p.s. Es jau pats vairāk skatos nevis uz to, ka tur tas tūlis griežas, bet gan uz to, kas vēl jāpadara, lai tas viss aiziet puslīdz pašplūsmā. Visādi citādi man tā programma netraucē un, domājams, griezīsies līdz pastarai dienai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mmk
2005-01-19 14:50 (saite)
piekriitu, piekriitu, bet daudzi jau tomeer ir tendeeti uz vienas dienas pasaakumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]suic
2005-01-19 14:17 (saite)
Priecāties par iekļūšanu iekš Top-1000? Nu, domājams, ka eventuāli tur iekļūsim agru vai vēlu, ja vien mūsu komanda kaut kur pilnīgi nepajuks, neizklīdīs un neatmetīs ar roku. Priekšā ir vēl diezgan daudz pasīvu vai nelielu komandu, kuras tikai pateicoties ilgākai skaitļošanai ir virs mums, kamēr viņu skaitļošanas jaudas ir diezgan nelielas un mēs tās apdzenam un ķeram rokā ar katru izskaitļoto unitu. Mūsu komanda jau tagad ir vidējas veiktspējas un nekas jau tai netraucē vēl pieaugt. Cerams, ka tā arī notiks.

Top-1000 nav nekas nereāls. Lūk iekļūt iekš Top-100, tas būtu izaicinājums un varētu prasīt kādu lielāku laiku un vairāk jaudas. Bet arī tas nav neiespējami, man domāt. Papēti tās statistikas un prognozes, ja ir interese.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mmk
2005-01-19 14:20 (saite)
prieksh top100 man domaat vajag vismaz 50 userus un 6 meeneshu skaitljoshanu..
ar vairaak useriem ljogiski aatraak.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skyfishs
2005-01-19 14:15 (saite)
Negribu būt ļaunais, bet man vecais varants likās saprotamāx un pārskatāmāx.
Tagad vairs nevar saprast, kur kurš links ved...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mmk
2005-01-19 14:16 (saite)
jaa, linku ir par daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]suic
2005-01-19 14:20 (saite)
Ir divas linku rindas:
stats | F@H :: Kakaostats :: Extreme Overclocking :: Statsman
team | F@H (SC) :: Kakaostats (SC) :: Extreme Overclocking (SC)

Stats rinda ir statistika vispār - komandu kopvērtējums.
Team rinda ir šo pašu serveru piedāvātā statistika, tikai ar piesaisti tieši mūsu komandai, par ko arī liecina (SC = Sviesta Ciba) iekavās aiz katra linka.

p.s. Piekrītu, ka ir mazliet nepārskatāmi, bet ar laiku šis tas varētu tikt mainīts. Jāgaida jaunais žurnāla dizains, kuru pats neņemos veikt, bet citiem šobrīd arī nav laika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mmk
2005-01-19 14:18 (saite)
starpcitu pa wiikendu varu sataisiit uz esooshaa dizaina baazes papildus kolonu kreisajaa pusee - linkus tur mieriigi varees likt iekshaa.
tikai jautaajums ir par statistiku - varu uzrakstiit php scriptu, kas njem datus, saakumaa piemeeram no kokostats. tachu ir jaaskanjo ar watt kaa to realizeet.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]suic
2005-01-19 14:25 (saite)
Statistiku, šķiet, endrju solījās sataisīt, kad viņam būs laiks. Datus gan nav jāņem no kakaostats, bet gan no tiem daily user un team summary. No turienes, starp citu, ņem arī kakaostats brazīļpuika. Updeitoti reizi 3 stundās, šie stati ir pieejami, cik noprotu, arī bzip formātā.

Bet nebūtu slikti dizainu pārtaisīt sekojoši:
Atvēlēt 200-250-300 px kreisajam stabiņam (relevantajai infai, linkiem, statiem). Un labais stabiņš (entries) būtu nevis fiksēta izmēra, kā ir tagad, bet gan atkarīgs no lietotāja ekrāna izšķirtspējas, proti, ja viņam ir 800x600, tad labais stabiņš varētu būt šie 800 (mīnus scrollbar, mīnus kreisais). Tā, lai allaž salien ekrānā pa width. Izskatu jau laikam varētu orientēt uz 1024x768, kas šobrīd, cik noprotu, ir visvairāk lietotā izšķirtspēja. Proti, ja ierakstu stabiņš ir tikpat liels, cik kreisais stabiņš (piemēram, pie resolution 640x480), tad nevajag satraukties, ja viss ir ok pie 1024x768. Kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?