Comments: |
Atvaino par offtopicu, bet padalies, lūdzu, kādu buljonu Tu lieto un kur to iegādājies? Iekrita acī, ka Tev pāris receptēs parādās tāds.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 08:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
parasti lietojam knorr dārzeņu buljonu, taču tie kubiņi ir 1. pilnīgs draņķis, 2. droši vien nemaz nav veģetāri, 3. tikai garšas pastiprinātāji, tāpēc tagad, kad ir beigušies krājumi, netaisos vairs pirkt & centīšos receptēs iztikt bez tiem! :) kubiņš savā būtībā ir sāls & garšvielas (kā arī garšas pastiprinātāji & kaut kāda prasta eļļa, bet kam tos vajag!) - manuprāt vajadzētu būt pavisam elementāri saregulēt pašai. ienāca arī prātā vārīt buljonu & tos sasaldēt, bet neesmu vēl veikusi eksperimentus.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 08:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tos sasaldēt = to sasaldēt kubiņos, ledustraukā
Paldies par info : ) Nebiju agrāk papētījusi, kas tur īsti ir iekšā, šķita, ka buljons=buljons, nevis vnk aizstājams garšvielu maisījums.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nav par ko! :) ja kas, manas cibas pirmais ieraksts sastāv no skaidrojošām piezīmēm...
From: | hessin |
Date: | October 17th, 2009 - 09:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies par saiti!
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:45 pm |
---|
| | kam slinkums meklēt | (Link) |
|
"...var veģetāru buljona “kubiņu” pagatavot paši, sajaucot parasto veikalu garšvielu plauktos atrodamo - sasmalcinātus kaltētus burkānus, sīpolus, ķiplokus, selerijas, daždažādus zaļumus (pētersīļi, dilles, majorāns u.c.) un garšvielas (lauru lapas, piparus, kurkumu, muskatriekstu u.c.). Garšvielas samaliet, samaisiet ar visu pārējo uzskaitīto, saberiet burkā ar cieši aizveramu vāciņu, glabājiet tumšā, vēsā, sausā vietā; 1 -2 tējkarotes šāda maisījuma būs apmēram 1 buljona kubiņa vērtībā, tikai nāksies mazliet ilgāk pavārīt, lai dabūtu garšu, vai arī pirms pievienošanas ēdienam apliet ar karstu ūdeni līdzīgi kā tēju un atstāt brītiņu ievilkties."
From: | hessin |
Date: | October 17th, 2009 - 09:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
dažās receptēs var mēģināt ar kaut kādu eļļu, kas nevarētu ietekmēt kūkas garšu. Varbūt saulespuķu, bet ne olīveļļu. Liekot klāt eļļu, jāņem vērā, kā/vai tas ietekmēs mīklu, jo tā būs šķidrāka kā parasti.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
hm, nu re - es īsti nezinu kā ietekmēs mīklas konsistenci, bet laikam jau vnk jāeksperimentē. :)
From: | hessin |
Date: | October 18th, 2009 - 12:56 am |
---|
| | | (Link) |
|
Palasījos vienā grāmatā - nekas tāds par eļļām nebija teikts, tikai tas, ka vegetable shorteningi ir labāki par animal fatiem :), ja būtisks ir apjoms (tie produkti, kur liek klāt cepamo pulveri vai raugu). internetā atradās - kādos gadījumos vispār no taukiem var atteikties - te (nodaļa sākas te, stulbi, ka dažas lapas iztrūkst). Ir daudz varianti, kā experimentēt. bet tajā manā grāmatā rakstīts, ka the moistering and tenderizing effects of fat - but not its aerating abilities - can be imitated by some concentrated fruit purees (prune, apple, apricot, pear), no kā es secinu, ka bez taukiem varētu iztikt cepumos. Tabulā ir ka Biscotti, Angel food cake, sponge cake un Ladyfingers tauki ir 0. Viss atkarīgs no konditerijas izstrādājuma tipa, bet vispār tā kūku cepšana ir viena liela ķīmija.
| From: | piile |
Date: | October 18th, 2009 - 02:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
cik zinātnieciski! esmu kaut ko pa ausu galam dzirdējusi, ka var lietot ābolu biezeni, piemēram, sviesta vietā, ja gribas izvairīties no 'liekām' kalorijām, bet man rodas šaubas, vai tiešām garša nemainās. jebkurā ziņā, es esmu jūsu padevīgais kalps šī & līdzīgu jautājumu risināšanā. jaunumi parādīsies Tu-jau-zin-kur. ;)
| From: | str |
Date: | October 17th, 2009 - 09:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Brrrrr. Margariins ir peee( tak jau receptes var palasit ko labak izmantot, bet nu ne margarinu. Un kubinji!/ esmu sasauta
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu, bet ko! t.i. sviesta vietā. :) piedod, ka apbēdināju, taču labāk zināt, vai ne? ;)
From: | echoes |
Date: | October 18th, 2009 - 12:03 pm |
---|
| | | (Link) |
|
cik nu veikalā (t.s. lielveikalos) pavirši papētīts, radies iespaids, ka daži (nosacīti?) vegāniski margarīni ir, bet ir vairāki "bet"- 1) tajos mēdz būt dažas "e-vielas", kuras var būt gan dzīvnieku, gan augu izcelsmes, un tas ciparā nekādi neuzrādās (piem., šis - http://www.evielas.lv/additives/247 ). Bet nu jā, cik nu kurš stingri skatās. 2) margarīnos parasti ir visādi aromatizatori, viskautkkāregulētāji, utt., kas nepriecē. Bet tas arī kā kuram - kam vienalga, kam nav vienalga :) 3) margarīgs ir neeeeeeegaršīgs :)
| From: | piile |
Date: | October 18th, 2009 - 02:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
bē... :/ taču varbūt tas kā kaut kā sastāvdaļa nav nemaz ti-i-ik negaršīgs? :)
From: | echoes |
Date: | October 18th, 2009 - 04:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
varbūt, ka iekš kaut kā tas margarīns tik ļoti neizceļas :) bet man tomēr traucē tie divi pirmie punkti :) varbūt uz Ziemassvētku piparkūkām saņemšos pamēģināt :)
| From: | piile |
Date: | October 23rd, 2009 - 09:57 am |
---|
| | ;) | (Link) |
|
From: | echoes |
Date: | October 23rd, 2009 - 05:35 pm |
---|
| | Re: ;) | (Link) |
|
izskatās skaisti! :) | |