vegijs (bē) - margarīns [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

margarīns [Oct. 17th, 2009|08:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[piile]
linkpost comment

Comments:
From:[info]hessin
Date:October 17th, 2009 - 09:05 pm
(Link)
šeit komentāros ir runāts, kur/kā dabūt veģetāro buljonu - http://www.vegetarisms.lv/septinas-vegetaras-pusdienas/#comments

pati pašalaik lietoju knorr dārzeņa buljonu, bet, kad iepakojums beigsies, plānoju vai nu pati taisīt vai meklēt kādā no ekoveikaliem, jo tas parastais buljons ar visu savu sāli ir nāve.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 17th, 2009 - 09:12 pm
(Link)
paldies par saiti!
[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 17th, 2009 - 09:45 pm

kam slinkums meklēt

(Link)
"...var veģetāru buljona “kubiņu” pagatavot paši, sajaucot parasto veikalu garšvielu plauktos atrodamo - sasmalcinātus kaltētus burkānus, sīpolus, ķiplokus, selerijas, daždažādus zaļumus (pētersīļi, dilles, majorāns u.c.) un garšvielas (lauru lapas, piparus, kurkumu, muskatriekstu u.c.). Garšvielas samaliet, samaisiet ar visu pārējo uzskaitīto, saberiet burkā ar cieši aizveramu vāciņu, glabājiet tumšā, vēsā, sausā vietā; 1 -2 tējkarotes šāda maisījuma būs apmēram 1 buljona kubiņa vērtībā, tikai nāksies mazliet ilgāk pavārīt, lai dabūtu garšu, vai arī pirms pievienošanas ēdienam apliet ar karstu ūdeni līdzīgi kā tēju un atstāt brītiņu ievilkties."