Tikšanās ar vegāniem |
[Jun. 19th, 2012|08:29 pm] |
Būs satiekami un dzirdami visādi vairāk vai mazāk pieredzējuši vegāni. Varēs dabūt šo to garšīgu no vegānu apcirkņiem. Notikuma vieta: http://ej.uz/vietav Ieeja brīva.
|
|
|
siers un jogurts |
[May. 31st, 2011|01:45 pm] |
te kaut kas pagurušajiem veģetāriešiem esmu atradusi dažus sierus, kuru recināšanai izmanto mikrobioloģiskos fermentus, un tie ir: * alpu siers (fasē siera nams) * 10% siers (vieglais vai līdzīgi, arī fasē siera nams) * combozola blu * fitaki white cheese (gan mīkstais kastītēs, gan cietais plastmasas iepakojumā) * klostera siers (kūpināts, fasē siera nams) * panīrs (neatceros ražotāju, bet sastāvā tikai piens un ābolu etiķis) * mozzarella bellezza (kaeseerei bayreuth) visus, izņemot mozzarella, var nopirkt bezmaz jebkurā rimi un maximā; mozzarella atrodams sky, prizma un, kā izrādās, arī dažās maximās iespējams, ka liela daļa sieru, kuru recinātājs ir 'ferments', arī ir veģetāri, bet es tos 'neriskēju' pirkt vienīgie veģetārie jogurti, ko man izdevies atrast (bez želatīna un karmīna) ir bayern, kas nopērkapi sky (un varbūt citi vācijā ražotie jogurti no sky), kā arī daugavas jogurti, piemēram, persiku un plūmju (jo zemeņu, kā izrādās, tomēr kā krāsviela izmantota karmīns) |
|
|
Soja |
[Dec. 16th, 2010|09:23 pm] |
Par to manu seno, nu jau gadu veco jautājumu, pašķirstot grāmatu Food Rules, izlasīju:
Innovation is always interesting, but when it comes to food, it pays to approach new creations with caution. If diets are the products of an evolutionary process in which groups of people adapt to the plants, animals, and fungi a particular place has to offer, then a novel food or culinary innovation resembles a mutation: It mightrepresent an evolutionary improvement, but chances are it doesn’t. Soy products offer a good case in point. People have been eating soy in the form of tofu, soy sauce, and tempeh for many generations, but today we’re eating novelties like “soy protein isolate,” “soy isoflavones,” and “textured vegetable protein” from soy and partially hydrogenated soy oils, and there are questions about the healthfulness of these new food products. As a senior FDA scientist has written, “Confidence that soy products are safe is clearly based more on belief than hard data.”3 Until we have that data, you’re probably better off eating soy prepared in the traditional Asian manner than according to the novel recipes dreamed up by food scientists.
3D. M. Sheehan, “Herbal Medicines, Phytoestrogens, and Toxicity: Risk: Benefit Considerations,” Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine217 (1998): 379-85. |
|
|
Ciedru rieksti |
[Oct. 21st, 2010|12:23 pm] |
Cik tagad Rīgā maksā ciedru rieksti? Pirms gada kādu kilogramu pirku ap 5 vai 10 latiem, bet tagad Gemosā pus kilo ir 18 lati ??! |
|
|
zābaki |
[Sep. 21st, 2010|10:34 pm] |
heisā! kur centrā var iegādāties garus (vismaz līdz pusstilbam, gribētos jau līdz pat celim) ne-ādas zābīšus? paldies! |
|
|
Biezpiens un kanjepju ellja Riigaa |
[Sep. 8th, 2010|10:40 pm] |
Sveiki. Kur juus perkat lauku biezpienu un kanjepju ellju Riigaa? Liidz shim ellju pirku Chiekurkalna tirguu, bet kur vareetu centraa buut? Paldies. |
|
|
vegāniskie produkti |
[Jul. 24th, 2010|06:52 pm] |
reku veidojas viens specializētāks resurss: veg |
|
|
Humoss |
[Jun. 14th, 2010|12:36 pm] |
Kur jūs iegādājaties humosu? Rimi ir tas hum-hum humoss, bet man liekas bišku par dārgu. Vai tā ir normāla cena LV ? |
|
|
godīgās tidzniecības kafija |
[May. 12th, 2010|05:30 pm] |
šorīt pamanīju lielveikalā maxima akciju - godīgās tirdzniecības un bioloģiski audzēta kafija 250g iepakojumā par 2Ls (iespējams dažus santīmus dārgāk). Derīguma termiņš gan īss - līdz jūnijam. Bet bieži kafijasmīļi var paspēt :) |
|
|
vegāns saldējums! |
[May. 11th, 2010|06:28 pm] |
jipīīī! nopērkams plkv. brieža rimi, droši vien arī citur. |
|
|
How to stay vegan |
[Apr. 24th, 2010|06:33 pm] |
varbūt kādam noder!
First video on the series of "How to stay vegan". Being vegan isn't difficult when you remind yourself about what's most important. Rejecting violence and speciesism, ending animal use. Go vegan, stay vegan, and encourage others around you to do the same. You can do this! Focus on what matters, and it will become second nature :) so easy!
http://www.youtube.com/watch?v=KPkK-OBZ4Xs |
|
|
Eeteriskaas elljas |
[Mar. 31st, 2010|01:11 am] |
Sveicinaati! Ceru, ka jautaajums te iederas - lieku ceriibas uz to, ka shiis kopienas lasiitaaji vareetu shaadu lietu zinaat .)
Kuraa vietaa Riigaa iespeejams iegaadaaties dabiigas eeteriskaas elljas?
Paldies. |
|
|
šoko krēms |
[Mar. 17th, 2010|02:32 pm] |
heisā!
man ir prieks jums ziņot, ka šis: http://www.plamilfoods.co.uk/spreads (ar apelsīnu garšu) ir ne tikai neticāmi ņammīgs, bet arī nopērkams veikalā 'maize'! maksā 2,25ls, bet ir tā vērts, ja nu ir gana gribasspēks, lai neizēstu burku ar karoti vienā piegājienā. ;) |
|
|
izpalīdzēšana studentam |
[Feb. 6th, 2010|11:53 am] |
hei! iekopēju no epasta:
"Vēlētos jūs lūgt piedalīties manā maģistra darba pētījumā par ēšanas paradumiem. Pētījuma laikā jūs detalizēti pierakstītu uztura produktus, ēdienus un dzērienus, ko esat lietojis 3 dienu periodā. Pierakstīt apēsto noteikti prasīs no jums nedaudz laika un pūļu, bet es ceru, ka jūs būsiet atsaucīgi.
Ja jūs vēlaties piedalīties, lūdzu, sazinieties ar mani personīgi (xedzax@inbox.lv), lai varu jums nosūtīt anketu."
šis cilvēks laikam esot vedžijs, tāpēc solidarizējamies & palīdzam! :) |
|
|
tiem, kam 'fāstfūds' interesē |
[Feb. 1st, 2010|05:03 pm] |
lielajā Rimi saldētavās pie dārzeņiem atradu VICI vegetable burgers (dārzeņu kotletes). saturā nekādu E nebija. cik nu izpētīju, produkta saturs ir pat vegāns (var jau būt, ka kaut kas paslīdēja garām, bet domāju, ka nē). lai nu kā, ja interesē, papētīsiet. |
|
|