siers un jogurts |
May. 31st, 2011|01:45 pm |
te kaut kas pagurušajiem veģetāriešiem esmu atradusi dažus sierus, kuru recināšanai izmanto mikrobioloģiskos fermentus, un tie ir: * alpu siers (fasē siera nams) * 10% siers (vieglais vai līdzīgi, arī fasē siera nams) * combozola blu * fitaki white cheese (gan mīkstais kastītēs, gan cietais plastmasas iepakojumā) * klostera siers (kūpināts, fasē siera nams) * panīrs (neatceros ražotāju, bet sastāvā tikai piens un ābolu etiķis) * mozzarella bellezza (kaeseerei bayreuth) visus, izņemot mozzarella, var nopirkt bezmaz jebkurā rimi un maximā; mozzarella atrodams sky, prizma un, kā izrādās, arī dažās maximās iespējams, ka liela daļa sieru, kuru recinātājs ir 'ferments', arī ir veģetāri, bet es tos 'neriskēju' pirkt vienīgie veģetārie jogurti, ko man izdevies atrast (bez želatīna un karmīna) ir bayern, kas nopērkapi sky (un varbūt citi vācijā ražotie jogurti no sky), kā arī daugavas jogurti, piemēram, persiku un plūmju (jo zemeņu, kā izrādās, tomēr kā krāsviela izmantota karmīns) |
|