|
[Jan. 4th, 2010|01:23 pm] |
1) ja kāds laisks gaļneēdis nav pamanījis, veikalos Elvi (vismaz tajā, kas ir uz Tērbatas/Lāčplēša stūra) nopērkami neprātīgi garšīgi japāņu pelmeņi (japanese dumplings). ir divu veidu: vnk ar dārzeņiem - tie ir brīnišķīgi un ar sarkano piparu - tos vēl neesmu nomēģinājusi, šobrīd stāv saldētavā un gaida slinkumdienu. lēti nav, maksā kaukur ap 1.70 Ls, bet pilnīgi pietiek diviem cilvēkiem un jebkurā gadījumā sanāk lētāk nekā uzēst kko līdzīgu restorānā.
2) varbū kādam ir kāda intrsanta recepte, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir kukurūzas putraimi un šis kāds vēlas ar savu recepti padalīties?
3) vai ir iespējams pagatavot prosu garšīgi? man par šo pārtikas produktu ir tikai briesmīgas atmiņas no bērnības - dzeltena, ūdeņaina, bezgaršīga šļura, ko dabūju ēst pie vecvecmammas. gribas papildināt ēdienkarti ar kko jaunu un interesantu, bet tās bērnības atmiņas mani biedē un attur no konkrētā izstrādājuma.
paldies, jauku dienu un vispār laimīgu jauno gadu!
upd: nomēģinājām tos sarkano piparu pelmeņus - tikpat garšīgi kā dārzeņu tikai nenormālīgi asi. |
|
|
Par soju |
[Dec. 28th, 2009|06:45 pm] |
Ir dažādi sojas izstrādājumi - nu ko tik nevar uztaisīt no sojas :) + Ir dzirdēts, ka tikai fermented (raudzēta) soja ir ok, no kā izriet, ka ēdami ir tradicionālie sojas izstrādājumi (tādi kā miso).
Parakņājoties atradu šo:
"This excess soy production and its protein residue was the motivation for the multi-million dollars spent on advertising and intense lobbying of the Food and Drug Administration (FDA), which resulted in about 74 percent of U.S. consumers believing that soy products are healthy. [...] soy is becoming very popular as an alternative to dairy [...] believing that all soy-based products have health benefits. In reality, the research that has concluded that all soy products are healthy is far from accurate, and very much skewed by economic motives."
http://www.naturalnews.com/022630.html
Kādas ir jūsu zināšanas un domas par šo? |
|
|
Ēstuve? |
[Dec. 9th, 2009|01:28 pm] |
Šodien pie Gaisa tilta (VEF) redzēju izkārtni - "Veģetārie ēdieni + Zivis".
Vai kāds/a ir tur bijis/usi, mēģinājis/usi paēst? |
|
|
Gan Bei |
[Nov. 11th, 2009|11:18 pm] |
labvakar, gribu Jums pavēstīt jaukas lietas par restorāniem Gan Bei. pati gan esmu tur bijusi vienu reizi patērzēt un uzēst sušī ar gurķi, bet, ja nu kāds gaļneēdis iet tur biežāk, tad viņam var lieti noderēt informācija, ka tās zupiņas, kas ēdienkartē apzīmētas kā veģetāras tiek gatavotas par bāzi izmantojot vistas buljonu. to man šodien pastāstīja kolēģe, kas pirms pašreizējā darba strādāja Ganbejā par viesmīli. |
|
|
accidentally vegan chocolate |
[Nov. 8th, 2009|08:28 pm] |
heisā! neskopošos, padalīšos: šobrīd stokmanā pa lēto (,39ls!!) var nopirkt "nejauši" vegānu šokīti - tumšā ar piparmētru eļļu (ņammm), ar čilī piparu (arī laba, ne pārāk asa), vai ar zemenēm & pipariem (neesmu gan prõvējusi). ieejot bodē - uzreiz pa kreiso roku, pretim augļiem. |
|
|
|
[Oct. 30th, 2009|07:06 pm] |
ko sakombinēt ar sarkanajiem kāpostiem, lai ir intresanti? |
|
|
margarīns |
[Oct. 17th, 2009|08:15 pm] |
sakiet, lūdzu - kurš margarīns ir vegāns? kur var tādu nopirkt? nevaru atrast tādu sīkbodēs, kurās mēdzu ieiet. varam pieiet problēmai arī no citas puses - ja nav iespējams iegādāties vegānu margarīnu, ar ko varētu aizvietot sviestu kūku/cepumu receptēs? paldies! |
|
|
|
[Oct. 13th, 2009|07:43 pm] |
Stockmanī ir tagad sojas jogurts- 3 veidi, un auzu piena deserts - kādi 4 vai 5 veidi. / auzu piens gan tur dikti dārgs:( |
|
|
sojas piena pulveris |
[Oct. 8th, 2009|11:16 am] |
sveiki!
kā garšo paša sajauktais sojas piens, no pulvera, ko var nopirkt rimčikā - salīdzinājumā ar gatavo pienu, piem. joya? labāk, sliktāk? negribas iegrābties... |
|
|
ikriņi |
[Oct. 4th, 2009|07:14 pm] |
tā jaukumiņi, ja nu kāds nav piefiksējis, tad jau kādu laiciņu dabonami veģetāri ikri. taisīti no jūras kāpostiem, nopērkami lielajos RIMI, manīti arī Maximās. parasti stāv kkur pie zivju produktiem. izskatās šādi:
ir arī sarkanā krāsā, bet tie nav 100% veģetāri, jo satur krāsvielu karmīnskābi (E 120), ko iegūst no kukaiņiem.
ja kas, laikos, kad vēl ēdu ūdensdzīvniekus jebkāda veida ikri (vienalga īstie vai mākslīgie) man riebās, bet šitas brīnums garšo. šovakar, piemēram, itin veiksmīgi izmantoju viņus sušī pildījumam. |
|
|
|
[Oct. 1st, 2009|11:51 am] |
Cita starpā, FYI, tiem, kam patīk `pieaugušo` multenes - The Goode Family - satīra par vegānu, zaļu, liberālu ģimenīti. Var arī mierīgi skatīties youtube HQ. Apskatītās problēmas vairāk piemērotas amerikāņu sabiedrībai. Nekāds māsterdarbs arī nav, patika atkarīga no personīgās gaumes. (turpmākās sezonas gan pagaidām atceltas, kamēr autori sameklēs kādu citu tv kanālu, kas gribēs par šo maksāt :)) |
|
|
|
[Sep. 29th, 2009|04:32 pm] |
sveiki, vegāni un veģetārieši! ko jūs dodat ēst saviem kaķiem? :) |
|
|
par sieru |
[Sep. 28th, 2009|10:22 am] |
nezinu, vai visi ražotāji to norāda, bet te ir informācija par veģetāriešiem draudzīgiem siera fermentiem (kaut kad plānoju rakstīt LV siera ražotājiem un jautāt pēc info par viņu ražotajiem sieriem un izmantotajiem fermentiem; tiklīdz būs zināms, publicēšu te)
|
|
|
koftas (kā pie krišņām) |
[Sep. 27th, 2009|05:54 pm] |
iekopēšu arī te, iekams kāds paspēj pirms manis izmēģināt & ir kāda piezīme/labojums! šis ir manis pārrakstītais variants, oriģinālo var atrast šeit
( recepte ) |
|
|
roka sniedzas pēc... |
[Sep. 26th, 2009|08:28 pm] |
variācija par ajūrvēdiskajā pavārgrāmatā atrodamo alu patras recepti
(*) mīkla:
* 200g kviešu miltu (sākotnēji domājām mēģināt ar zirņu miltiem, bet sanāca ķepīga putra, nevis elastīga mīkla, tāpēc to sacepsim plāceņos)
* nedaudz (vai vairāk) kajēnas piparu
* nedaudz karija pulvera
* nedaudz sāls
* 100ml ūdens (mēs lējām nedaudz mazāk)
* 1-2 ē.k olīveļļas (oriģināli ghī, bet atklājām, ka mājās sviesta nav, eļļas variants der arī vegāniem)
(*) pildījums: * 6 mazi kartupeļi
* 2 t.k. kokosriekstu skaidriņu (var vairāk)
* 2 t.k. sezama sēklu (var vairāk)
* 2 t.k. garammasāla
* nedaudz karija pulvera
* 1 t.k. sāls
nomizo, uzvāra un saspaida kartupeļus, iejauc pildījumam paredzētās garšvielas, atstāj atdzist
bļodā ieber miltus, iejauc mīklai paredzētās garšvielas, pielej eļļu un ūdeni, mīca, kamēr elastīga un nelīp pie pirkstiem un bļodas malām
mīklu izrullē plānā kārtā, vienmērīgi uzklāj (ar pirkstiem saspaida) kartupeļu masu, sarullē, sagriež plānās šķēlēs, kuras no augšas var saspiest
cep no abām pusēm uzkarsētā eļļā (vai ghī) dažas minūtes, kamēr jauki brūnas
mēs visas apēdām ātrāk, nekā paspējām nofotografēt uzskates materiālam (un nav jāiet uz krišnām, kur dažreiz nejauki izturas pret bezpajumtniekiem, kas ieklīduši ēdnīcā, kad nav paredzēts) te 'pareizā' kāda pavāra no ajūrvēdas pavārgrāmatas pārrakstīta recepte |
|
|
pastētes |
[Sep. 24th, 2009|12:05 pm] |
šorīt uzzināju, ka veikalā "maize" (iepretim zinātņu akadēmijai) ir nopērkamas vairākas agrāk nepārdotas vegānas pastētes. paņēmu primavikas pastēti ar papriku & lēcām, diezgan garšīgi! taču gribas pašai kaut ko tamlīdzīgu gatavot... vai kādam ir pieredze, recepte? |
|
|