roka sniedzas pēc... |
Sep. 26th, 2009|08:28 pm |
variācija par ajūrvēdiskajā pavārgrāmatā atrodamo alu patras recepti
(*) mīkla:
* 200g kviešu miltu (sākotnēji domājām mēģināt ar zirņu miltiem, bet sanāca ķepīga putra, nevis elastīga mīkla, tāpēc to sacepsim plāceņos)
* nedaudz (vai vairāk) kajēnas piparu
* nedaudz karija pulvera
* nedaudz sāls
* 100ml ūdens (mēs lējām nedaudz mazāk)
* 1-2 ē.k olīveļļas (oriģināli ghī, bet atklājām, ka mājās sviesta nav, eļļas variants der arī vegāniem)
(*) pildījums: * 6 mazi kartupeļi
* 2 t.k. kokosriekstu skaidriņu (var vairāk)
* 2 t.k. sezama sēklu (var vairāk)
* 2 t.k. garammasāla
* nedaudz karija pulvera
* 1 t.k. sāls
nomizo, uzvāra un saspaida kartupeļus, iejauc pildījumam paredzētās garšvielas, atstāj atdzist
bļodā ieber miltus, iejauc mīklai paredzētās garšvielas, pielej eļļu un ūdeni, mīca, kamēr elastīga un nelīp pie pirkstiem un bļodas malām
mīklu izrullē plānā kārtā, vienmērīgi uzklāj (ar pirkstiem saspaida) kartupeļu masu, sarullē, sagriež plānās šķēlēs, kuras no augšas var saspiest
cep no abām pusēm uzkarsētā eļļā (vai ghī) dažas minūtes, kamēr jauki brūnas
mēs visas apēdām ātrāk, nekā paspējām nofotografēt uzskates materiālam (un nav jāiet uz krišnām, kur dažreiz nejauki izturas pret bezpajumtniekiem, kas ieklīduši ēdnīcā, kad nav paredzēts) te 'pareizā' kāda pavāra no ajūrvēdas pavārgrāmatas pārrakstīta recepte |
|