vegijs (bē) - [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 4th, 2010|01:23 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[inese_tk]
1) ja kāds laisks gaļneēdis nav pamanījis, veikalos Elvi (vismaz tajā, kas ir uz Tērbatas/Lāčplēša stūra) nopērkami neprātīgi garšīgi japāņu pelmeņi (japanese dumplings). ir divu veidu: vnk ar dārzeņiem - tie ir brīnišķīgi un ar sarkano piparu - tos vēl neesmu nomēģinājusi, šobrīd stāv saldētavā un gaida slinkumdienu. lēti nav, maksā kaukur ap 1.70 Ls, bet pilnīgi pietiek diviem cilvēkiem un jebkurā gadījumā sanāk lētāk nekā uzēst kko līdzīgu restorānā.

2) varbū kādam ir kāda intrsanta recepte, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir kukurūzas putraimi un šis kāds vēlas ar savu recepti padalīties?

3) vai ir iespējams pagatavot prosu garšīgi? man par šo pārtikas produktu ir tikai briesmīgas atmiņas no bērnības - dzeltena, ūdeņaina, bezgaršīga šļura, ko dabūju ēst pie vecvecmammas. gribas papildināt ēdienkarti ar kko jaunu un interesantu, bet tās bērnības atmiņas mani biedē un attur no konkrētā izstrādājuma.

paldies, jauku dienu un vispār laimīgu jauno gadu!

upd: nomēģinājām tos sarkano piparu pelmeņus - tikpat garšīgi kā dārzeņu tikai nenormālīgi asi.
linkpost comment

Comments:
From:[info]
Date:January 4th, 2010 - 01:42 pm
(Link)
paldies par pirmo ieteikumu. kāda tiem pelmeņiem marka? varbūt ir arī citur, ne tikai elvi?
From:[info]catsuit
Date:January 4th, 2010 - 01:45 pm
(Link)
tos pelmeņus esmu manījusi arī alfas rimi :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 4th, 2010 - 01:52 pm
(Link)
ražotājs VICI
[User Picture]
From:[info]pomegranate
Date:January 4th, 2010 - 01:52 pm
(Link)
paldies par pelmeņiem! ;)
Es, savukārt, vakardien pirmo reizi iemēģināju veģetāros kāpostu tīteņus - pati izdomāju pildījumu un sanāca lieliski!
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 4th, 2010 - 01:53 pm
(Link)
vai varētu sīkāk lūdzu?
kas labs pildījumā, m? :)
[User Picture]
From:[info]pomegranate
Date:January 5th, 2010 - 10:32 am
(Link)
savārīju rīsus, pievienoju iemīļotos burkās nopērkamos kabaču ikrus, ceptus sīpolus + vēl garšvieliņas, to visu ietinu nedaudz apvārītās kāpostu lapās - krāsnī iekšā, aplēju ap garšvielūdeni un sautēju. Vēl iedomājos, ka šampinjonsēnes labi iederētos. ;)
From:[info]zurka
Date:January 4th, 2010 - 02:21 pm
(Link)
es tos kukurūzas putraimus vienkārši savāriju ar ūdeni un garšvielām (sanāk vārīt gan kādas 30-40 min.) un tad to polentas tipa putru ar dārzeņu mērci - tomātiem, pipariem un seleriju, ja nemaldos (var arī fenheli likt)
From:[info]echoes
Date:January 4th, 2010 - 03:57 pm
(Link)
1) tiem pelmeņiem sastāvs ir vegan?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 4th, 2010 - 04:15 pm

izskatās, ka jā.

(Link)
"austrumu sarkano piparu pelmeņi. sastāvs: kviešu milti, ūdens, sīpoli, kartupeļu ciete, sojas pupas, kukurūzas eļļa, kāposti, burkāni, puravs, zaļais sīpols, sarkanie pipari, sojas mērce, sāls, kalcijs, sezama eļļa, rauga pulveris, ingvers, ķiploks, cukurs, pipari, augu eļļa."

tiem otriem droši vien viss tas pats, tikai bez sarkanajiem pipariem un varbūt kāds dārzenis atšķiras. bet nekas jau Tev netraucē veikalā drošības labad pārbaudīt pašam/ai :)
From:[info]echoes
Date:January 4th, 2010 - 04:32 pm

Re: izskatās, ka jā.

(Link)
ELVI pa ceļam parasti nesanāk, bet būs jānopēta, izklausās labi :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:January 4th, 2010 - 07:19 pm
(Link)
arī tie otri bija vegāniski.

kāreiz man arī tieši pirms pāris dienām sanāca nogaršot - gaļu nesmādējošā mamma bija īpaši priekš mani paņēmusi :)

garšo diezgan specifiski - droši vien ingveram tur sava teikšana.
bet ēst var (īpaši, ja paturi prātā, ka tie ir "japanese dumplings") un var daudz apēst! :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:January 4th, 2010 - 07:20 pm
(Link)
vienīgi padārgi likās - 2 Ls par paku.
bet kā jau fast food - par "nopirkto" laiku nākas samaksāt...
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 4th, 2010 - 07:22 pm
(Link)
man tā garša šausmīgi patīk. ja vēl aplej mazlietiņās ar kikoman sojas mērci. mmmm
un nav jau pilns divīts, cik atceros, tai Elvī viņi nāk pa 1.70 Ls :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:January 4th, 2010 - 09:14 pm
(Link)
man bija no Mego un par 1,96 :)
From:[info]echoes
Date:January 4th, 2010 - 07:35 pm
(Link)
ahā, paldies
man nav ledusskapja, un ir slinkums paš-taisīt pelmeņus :>
bet šie izklausās interesanti, būs kādā slinkumreizē garāmejot jāpaņem
[User Picture]
From:[info]invidia
Date:January 6th, 2010 - 10:51 am
(Link)
Es teiktu, ka prosas garšīgumu ietekmē 1) kārtīga skalošana vairākos ūdeņos, 2) izmērcēšana nakts garumā. Pēc tam galvenais ir princips, kas attiecas uz visiem putraimiem - mazāk vārīt, ilgāk atstāt vienkārši zem vāka, ideāli - ietīt katliņu dvielī.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:January 6th, 2010 - 10:59 am
(Link)
paldies!
bet man vēl viens diezgan pastulbs jautājums - pēc kā apmēram viņa garšo? bērnības atmiņas saka, ka nepēckā vai mazliet pēc izmirkuša papīra. bet kā ir, ja viņu uztaisa kā vajag? līdzīga kuskusam?
[User Picture]
From:[info]invidia
Date:January 6th, 2010 - 11:13 am
(Link)
Grūti atbildēt :) Nu, garša patiešām nav diez ko izteikta, bet ja klāt ir kāda taukviela un auglis/oga, ir ļoti ok. Varētu pielīdzināt kuskusam. Sevišķi, ja gatavo bez pārlieku liela šķidruma daudzuma, rezultāts ir tāds forši birstošs. Ja, piemēram, klāt ir pārāk daudz piena, rezultāts ir tas lipīgais un staipīgais, kas palicis atmiņā no bērnības :(