Comments: |
From: | |
Date: | January 4th, 2010 - 01:42 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies par pirmo ieteikumu. kāda tiem pelmeņiem marka? varbūt ir arī citur, ne tikai elvi?
tos pelmeņus esmu manījusi arī alfas rimi :)
paldies par pelmeņiem! ;) Es, savukārt, vakardien pirmo reizi iemēģināju veģetāros kāpostu tīteņus - pati izdomāju pildījumu un sanāca lieliski!
vai varētu sīkāk lūdzu? kas labs pildījumā, m? :)
savārīju rīsus, pievienoju iemīļotos burkās nopērkamos kabaču ikrus, ceptus sīpolus + vēl garšvieliņas, to visu ietinu nedaudz apvārītās kāpostu lapās - krāsnī iekšā, aplēju ap garšvielūdeni un sautēju. Vēl iedomājos, ka šampinjonsēnes labi iederētos. ;)
From: | zurka |
Date: | January 4th, 2010 - 02:21 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es tos kukurūzas putraimus vienkārši savāriju ar ūdeni un garšvielām (sanāk vārīt gan kādas 30-40 min.) un tad to polentas tipa putru ar dārzeņu mērci - tomātiem, pipariem un seleriju, ja nemaldos (var arī fenheli likt)
From: | echoes |
Date: | January 4th, 2010 - 03:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
1) tiem pelmeņiem sastāvs ir vegan?
| From: | inese_tk |
Date: | January 4th, 2010 - 04:15 pm |
---|
| | izskatās, ka jā. | (Link) |
|
"austrumu sarkano piparu pelmeņi. sastāvs: kviešu milti, ūdens, sīpoli, kartupeļu ciete, sojas pupas, kukurūzas eļļa, kāposti, burkāni, puravs, zaļais sīpols, sarkanie pipari, sojas mērce, sāls, kalcijs, sezama eļļa, rauga pulveris, ingvers, ķiploks, cukurs, pipari, augu eļļa."
tiem otriem droši vien viss tas pats, tikai bez sarkanajiem pipariem un varbūt kāds dārzenis atšķiras. bet nekas jau Tev netraucē veikalā drošības labad pārbaudīt pašam/ai :)
From: | echoes |
Date: | January 4th, 2010 - 04:32 pm |
---|
| | Re: izskatās, ka jā. | (Link) |
|
ELVI pa ceļam parasti nesanāk, bet būs jānopēta, izklausās labi :)
arī tie otri bija vegāniski.
kāreiz man arī tieši pirms pāris dienām sanāca nogaršot - gaļu nesmādējošā mamma bija īpaši priekš mani paņēmusi :)
garšo diezgan specifiski - droši vien ingveram tur sava teikšana. bet ēst var (īpaši, ja paturi prātā, ka tie ir "japanese dumplings") un var daudz apēst! :)
vienīgi padārgi likās - 2 Ls par paku. bet kā jau fast food - par "nopirkto" laiku nākas samaksāt...
man tā garša šausmīgi patīk. ja vēl aplej mazlietiņās ar kikoman sojas mērci. mmmm un nav jau pilns divīts, cik atceros, tai Elvī viņi nāk pa 1.70 Ls :)
man bija no Mego un par 1,96 :)
From: | echoes |
Date: | January 4th, 2010 - 07:35 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ahā, paldies man nav ledusskapja, un ir slinkums paš-taisīt pelmeņus :> bet šie izklausās interesanti, būs kādā slinkumreizē garāmejot jāpaņem
Es teiktu, ka prosas garšīgumu ietekmē 1) kārtīga skalošana vairākos ūdeņos, 2) izmērcēšana nakts garumā. Pēc tam galvenais ir princips, kas attiecas uz visiem putraimiem - mazāk vārīt, ilgāk atstāt vienkārši zem vāka, ideāli - ietīt katliņu dvielī.
paldies! bet man vēl viens diezgan pastulbs jautājums - pēc kā apmēram viņa garšo? bērnības atmiņas saka, ka nepēckā vai mazliet pēc izmirkuša papīra. bet kā ir, ja viņu uztaisa kā vajag? līdzīga kuskusam?
Grūti atbildēt :) Nu, garša patiešām nav diez ko izteikta, bet ja klāt ir kāda taukviela un auglis/oga, ir ļoti ok. Varētu pielīdzināt kuskusam. Sevišķi, ja gatavo bez pārlieku liela šķidruma daudzuma, rezultāts ir tāds forši birstošs. Ja, piemēram, klāt ir pārāk daudz piena, rezultāts ir tas lipīgais un staipīgais, kas palicis atmiņā no bērnības :( | |