koftas (kā pie krišņām) |
[Sep. 27th, 2009|05:54 pm] |
iekopēšu arī te, iekams kāds paspēj pirms manis izmēģināt & ir kāda piezīme/labojums! šis ir manis pārrakstītais variants, oriģinālo var atrast šeit
mērcei: 15 vidēja lieluma tomāti 2 ēk augu eļļa 1 tk svaigs ingvers 2 žāvēti asie pipari, saberzti 1 tk maltas ķimenes ,5 tk kurkuma 1,5tk sāls
koftām: 5 vidēja lieluma kartupeļi puse vidēja lieluma puķkāposta 100g zirņu milti 3 ēk svaiga kinza vai pētersīlis 1 tk garam masala 1 tk svaigs ingvers 1 tk kurkuma ,25 tk asafetida ,5 tk malti melnie pipari eļļa vārīšanai
tomātiem iegriež krustiņu dibenā & iemet uz pusminūti verdošā ūdenī, tad uzreiz ledusūdenī - pēc tam var ādu viegli nolobīt. katlā, karstā eļļā apcep garšvielas uz pāris sekundēm, kamēr smaržīgas. pievieno sastampātos tomātus, sāli, & uzliek vāku, nogriežot mazāku liesmu. jāvāra lēni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. kamēr mērce vārās, kartupeļus & puķkāpostus rupji sarīvē, tad kārtīgi samaisa tos kopā ar zirņu miltiem, kinzu & pārējām garšvielām. masu mīca ar rokām 2 minūtes, kamēr tā labi turas kopā, & tad no tās izveido 20-30 mazas bumbiņas. eļļu uzkarsē, lai bumbiņas varētu fritēt. jāfritē 4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas, tad ieliek tās caurdurī notecināties. bumbiņas ieliek traukā un aplej ar karsto mērci. var izrotāt ar atlikušām kinzas/pētersīļa lapām. pasniedz ar rīsiem vai indiešu maizi. |
|
|