vegijs (bē) - ikriņi [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ikriņi [Oct. 4th, 2009|07:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[inese_tk]
tā jaukumiņi, ja nu kāds nav piefiksējis, tad jau kādu laiciņu dabonami veģetāri ikri. taisīti no jūras kāpostiem, nopērkami lielajos RIMI, manīti arī Maximās. parasti stāv kkur pie zivju produktiem.
izskatās šādi:

ir arī sarkanā krāsā, bet tie nav 100% veģetāri, jo satur krāsvielu karmīnskābi (E 120), ko iegūst no kukaiņiem.

ja kas, laikos, kad vēl ēdu ūdensdzīvniekus jebkāda veida ikri (vienalga īstie vai mākslīgie) man riebās, bet šitas brīnums garšo. šovakar, piemēram, itin veiksmīgi izmantoju viņus sušī pildījumam.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 4th, 2009 - 07:27 pm
(Link)
labais! paldies par infu.
From:[info]zurka
Date:October 4th, 2009 - 08:45 pm
(Link)
tiem ikriem nav mākslīga zivju garša?
jo piemēram atsevišķa sojas vai quorn produkcija, kas tiešām atgādina gaļu (cik nu es to garšu vairs atceros), man ļoti ļoti nepatīk
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 4th, 2009 - 08:53 pm
(Link)
nē, nu viņiem ir pa lielam jūras kāpostu garša, kas dažiem šķiet zivīga.
man neliekas, ka viņi garšo pēc zivīm, man liekas, ka viņi garšo pēc jūras kāpostiem, kas ir jocīgā formā :)
From:[info]hessin
Date:October 4th, 2009 - 09:01 pm
(Link)
gan jau, ka jūras garša, kas varētu atgādināt par zivīm; vispār nepatīk, ka ēdieni tiek veidoti pēc principa - veģetārais + "ne-veģetārs ēdiens"

tip veģetārie vistas stilbiņi,
tāpat arī, kad ēdieni tiek veidoti pēc principa "kā lai uztaisa ēdienu, kas atgādina karbonādi".

tas ir vispārēji, nav saistīts ar šo ierakstu.

šiem vajadzētu izdomāt citu nosaukumu .. jūras kāposti :)
[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 4th, 2009 - 09:03 pm
(Link)
& kabaču ikri!? :)
From:[info]
Date:October 5th, 2009 - 09:06 am

+1

(Link)
"kā lai uztaisa ēdienu, kas atgādina karbonādi".

kā kulaks uz acs :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 5th, 2009 - 09:44 am
(Link)
nez, man gaļu negribas necik, riebjas pat smaka, bet soju es ēdu tāpēc, ka reizēm gribas ēst kko ar savādāku faktūru nekā dārzeņiem, nu patīk tas šķiedrainums. so, ja es iemarinēju lielos sojas gabalus un izcepu viņus apvārtītus mīklā, es nezinu kā lai vēl viņus savādāk nosauc, kā vien par karbonādi vai šniceli. marinētas sojas plāksnītes mīklā manām ausīm baigi pievilcīgi neskan. bez tam, ja ilgi neēd to gaļu, tad ēdiena nosaukuma saistība ar beigtiem dzīvniekiem vienkārši pazūd (ja vien speciāli to neuztur un nekultivē).

bet, kas attiecas uz līdzību garšas ziņā, manliekas arī tam nevajadzētu piesieties. man pašai tā nav, bet es pieļauju, ka ir cilvēki, kam ļoti, ļoti garšo gaļa un, kas atsakās no tās ētisku apsvērumu dēļ - nu, lai tak viņi ēd tos gaļai maksimāli līdzīgos produktus un priecājas - vilks paēdis, kaza dzīva. ar laiku tāpat pieradīs, pāries un vairs neprasīsies tas izteiktais gaļīgums un garša.
From:[info]hessin
Date:October 5th, 2009 - 11:03 am
(Link)
tas nav konkrēti par tevi un šo ierakstu, bet vispārēji.

ikri un "vistas stilbiņi" (kurus es redzēju k kādā amerikāņu reality tv šovā, kur kāds vegāns lielījās, ka ēd "veģetāro" gaļu) ir dzīvnieku locekļi, sastāvdaļas vai topošie bērni :)
nezinu vārda karbonāde izcelsmi, man pret to it kā nekas nav,
bet karbonādi pieminēju citā aspektā -
ka arī veģetārā ēdienkarte tiek pakārtota gaļai, kas joprojām tiek iecelta centrā kā pamatēdiens, un veģetārā virtuvē tiek _kopēti_ pirmāmkārtām gaļas ēdieni, nevis tiek pieiets no otras puses - kas ir tie ēdieni, ko var uztaisīt no dārzeņiem (t.sk. sojas pupiņas un to izstrādājumi) un piena produktiem (ja nav vegāns). Tāpat kļūdas pieļauj tie, kas par veģetāriem kļūst ēdot to pašu, _tikai_ izņemot gaļu - vismaz no latviešu "tradicionālās" ēdienkartes (piedevas + gaļa + bišku salāti) sanāk nepilnvērtīgs uzturs. Tas ir, neēdot gaļu joprojām galvā, apziņā ir gaļa.
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:October 8th, 2009 - 01:14 pm
(Link)
par tikai vienu Tevis minēto lietu:
man, piem., patīk šad tad apēst kādu sojas cīsiņu ar tomātu mērci, jo tas saistās ar bezmaz tādu kā rituālu saulainā sesdienas rītā :) un itin nemaz ne ar gaļu vai tamlīdzīgi. tikai ilgas pēc bērnību atgādinošas garšas/formas/sajūtas.
kāpēc gan tā vārdā pa retam nepamāžoties? :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 8th, 2009 - 01:22 pm
(Link)
vo vo vo, man ar šitiem sojas cīsiņiem kaukā ļoti līdzīgi ir
From:[info]hessin
Date:October 8th, 2009 - 10:25 pm
(Link)
kuri ir tie sojas cīsiņi? tie, kas rozā (kā "gaļas") vai tādi pelēki?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 8th, 2009 - 10:27 pm
(Link)
nu tie vienīgie kurus var nopirkt Gogoļielas sojas veicī. laikam rozā.
a kas ir tie pelēkie? moš Tu domā griķu desiņas, ko pie Krišņām var dabūt?
From:[info]hessin
Date:October 9th, 2009 - 06:59 pm
(Link)
vienīgos cīsiņus, ko es esmu sastapusi, ir Britānijā pirkti frankfurteri. Nekad nav sanācis ieiet tajā sojas veikalā, tāpēc nezinu, kādi cīsiņi pieejami LV.

Tie no Britānijas tādi pelēki un sastāvā soja + dārzeņi. Un garša tāda pati kā "parastajiem", jo tiem jau arī soja vairāk kā gaļa. Vienīgi garšas nianses atšķiras - pēc manām garšas kārpiņām cīsiņš ar dārzeņiem garšīgāks.
From:[info]hessin
Date:October 8th, 2009 - 10:24 pm
(Link)
nu, tad iepriekšējais komentārs nav par Tevi. Kāpēc lai būtu.

Tas komentārs ir par citādiem cilvēkiem, situācijām, novērojumiem sabiedriskā ēdināšanā, ģimenes viesībās. Varbūt, ja nav nācies saskarties ar to, tad nevar saprast, ko es domāju :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:October 8th, 2009 - 10:36 pm
(Link)
kaut kādā ziņā likās, ka es vismaz daļēji, nosacīti un pa retam :) atbilstu variantam "kā lai uztaisa ēdienu, kas atgādina karbonādi".

un es saprotu kaut cik arī tos, kas tik dikti pieķērušies tām gaļīgajām garšām, tekstūrām utt, ka gribas to visu laiku un daudz kompensēt. protams, ja uz tā rēķina uzturs kļūst vienveidīgs/nepilnvērtīgs (ko jau minēji), tad nav smuki. bet nekā citādi, manuprāt, nav pamata satraukāties!
tas ir līdzīgi kā bijušie alkoholiķi mielojas ar bezalko aliņu :)
jeb tomēr pārpratu Tevi?

vēl par tiem nosaukumiem:
zirņu kotletes, sojšliks un šokolādes desa :)
From:[info]hessin
Date:October 9th, 2009 - 06:55 pm
(Link)
nu tad vēl pie nosaukumiem - veģetārais gaļēdājs :)
man savukārt grūti saprast tos, kas sevi tā spīdzina, ka patīk gaļas struktūra, bet ētisku vai kādu citu apsvērumu dēļ neēdīsi. Bet savā ziņā mīlīgi - analoģiski varētu būt ar vampīriem, kuri baigi grib asinis, bet kā jau izglītotam un saprātīgam vampīram nākas, nav ētiski dzert citu asinis, tāpēc lai iet dzērveņu sula, vismaz sarkana :)