vegijs (bē) - ikriņi [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ikriņi [Oct. 4th, 2009|07:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[inese_tk]
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:October 8th, 2009 - 01:14 pm
(Link)
par tikai vienu Tevis minēto lietu:
man, piem., patīk šad tad apēst kādu sojas cīsiņu ar tomātu mērci, jo tas saistās ar bezmaz tādu kā rituālu saulainā sesdienas rītā :) un itin nemaz ne ar gaļu vai tamlīdzīgi. tikai ilgas pēc bērnību atgādinošas garšas/formas/sajūtas.
kāpēc gan tā vārdā pa retam nepamāžoties? :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 8th, 2009 - 01:22 pm
(Link)
vo vo vo, man ar šitiem sojas cīsiņiem kaukā ļoti līdzīgi ir
From:[info]hessin
Date:October 8th, 2009 - 10:25 pm
(Link)
kuri ir tie sojas cīsiņi? tie, kas rozā (kā "gaļas") vai tādi pelēki?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 8th, 2009 - 10:27 pm
(Link)
nu tie vienīgie kurus var nopirkt Gogoļielas sojas veicī. laikam rozā.
a kas ir tie pelēkie? moš Tu domā griķu desiņas, ko pie Krišņām var dabūt?
From:[info]hessin
Date:October 9th, 2009 - 06:59 pm
(Link)
vienīgos cīsiņus, ko es esmu sastapusi, ir Britānijā pirkti frankfurteri. Nekad nav sanācis ieiet tajā sojas veikalā, tāpēc nezinu, kādi cīsiņi pieejami LV.

Tie no Britānijas tādi pelēki un sastāvā soja + dārzeņi. Un garša tāda pati kā "parastajiem", jo tiem jau arī soja vairāk kā gaļa. Vienīgi garšas nianses atšķiras - pēc manām garšas kārpiņām cīsiņš ar dārzeņiem garšīgāks.
From:[info]hessin
Date:October 8th, 2009 - 10:24 pm
(Link)
nu, tad iepriekšējais komentārs nav par Tevi. Kāpēc lai būtu.

Tas komentārs ir par citādiem cilvēkiem, situācijām, novērojumiem sabiedriskā ēdināšanā, ģimenes viesībās. Varbūt, ja nav nācies saskarties ar to, tad nevar saprast, ko es domāju :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:October 8th, 2009 - 10:36 pm
(Link)
kaut kādā ziņā likās, ka es vismaz daļēji, nosacīti un pa retam :) atbilstu variantam "kā lai uztaisa ēdienu, kas atgādina karbonādi".

un es saprotu kaut cik arī tos, kas tik dikti pieķērušies tām gaļīgajām garšām, tekstūrām utt, ka gribas to visu laiku un daudz kompensēt. protams, ja uz tā rēķina uzturs kļūst vienveidīgs/nepilnvērtīgs (ko jau minēji), tad nav smuki. bet nekā citādi, manuprāt, nav pamata satraukāties!
tas ir līdzīgi kā bijušie alkoholiķi mielojas ar bezalko aliņu :)
jeb tomēr pārpratu Tevi?

vēl par tiem nosaukumiem:
zirņu kotletes, sojšliks un šokolādes desa :)
From:[info]hessin
Date:October 9th, 2009 - 06:55 pm
(Link)
nu tad vēl pie nosaukumiem - veģetārais gaļēdājs :)
man savukārt grūti saprast tos, kas sevi tā spīdzina, ka patīk gaļas struktūra, bet ētisku vai kādu citu apsvērumu dēļ neēdīsi. Bet savā ziņā mīlīgi - analoģiski varētu būt ar vampīriem, kuri baigi grib asinis, bet kā jau izglītotam un saprātīgam vampīram nākas, nav ētiski dzert citu asinis, tāpēc lai iet dzērveņu sula, vismaz sarkana :)