|
Oct. 5th, 2009|09:44 am |
nez, man gaļu negribas necik, riebjas pat smaka, bet soju es ēdu tāpēc, ka reizēm gribas ēst kko ar savādāku faktūru nekā dārzeņiem, nu patīk tas šķiedrainums. so, ja es iemarinēju lielos sojas gabalus un izcepu viņus apvārtītus mīklā, es nezinu kā lai vēl viņus savādāk nosauc, kā vien par karbonādi vai šniceli. marinētas sojas plāksnītes mīklā manām ausīm baigi pievilcīgi neskan. bez tam, ja ilgi neēd to gaļu, tad ēdiena nosaukuma saistība ar beigtiem dzīvniekiem vienkārši pazūd (ja vien speciāli to neuztur un nekultivē).
bet, kas attiecas uz līdzību garšas ziņā, manliekas arī tam nevajadzētu piesieties. man pašai tā nav, bet es pieļauju, ka ir cilvēki, kam ļoti, ļoti garšo gaļa un, kas atsakās no tās ētisku apsvērumu dēļ - nu, lai tak viņi ēd tos gaļai maksimāli līdzīgos produktus un priecājas - vilks paēdis, kaza dzīva. ar laiku tāpat pieradīs, pāries un vairs neprasīsies tas izteiktais gaļīgums un garša. |
|