Comments: |
Atvaino par offtopicu, bet padalies, lūdzu, kādu buljonu Tu lieto un kur to iegādājies? Iekrita acī, ka Tev pāris receptēs parādās tāds.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 08:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
parasti lietojam knorr dārzeņu buljonu, taču tie kubiņi ir 1. pilnīgs draņķis, 2. droši vien nemaz nav veģetāri, 3. tikai garšas pastiprinātāji, tāpēc tagad, kad ir beigušies krājumi, netaisos vairs pirkt & centīšos receptēs iztikt bez tiem! :) kubiņš savā būtībā ir sāls & garšvielas (kā arī garšas pastiprinātāji & kaut kāda prasta eļļa, bet kam tos vajag!) - manuprāt vajadzētu būt pavisam elementāri saregulēt pašai. ienāca arī prātā vārīt buljonu & tos sasaldēt, bet neesmu vēl veikusi eksperimentus.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 08:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tos sasaldēt = to sasaldēt kubiņos, ledustraukā
Paldies par info : ) Nebiju agrāk papētījusi, kas tur īsti ir iekšā, šķita, ka buljons=buljons, nevis vnk aizstājams garšvielu maisījums.
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nav par ko! :) ja kas, manas cibas pirmais ieraksts sastāv no skaidrojošām piezīmēm...
From: | hessin |
Date: | October 17th, 2009 - 09:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies par saiti!
| From: | piile |
Date: | October 17th, 2009 - 09:45 pm |
---|
| | kam slinkums meklēt | (Link) |
|
"...var veģetāru buljona “kubiņu” pagatavot paši, sajaucot parasto veikalu garšvielu plauktos atrodamo - sasmalcinātus kaltētus burkānus, sīpolus, ķiplokus, selerijas, daždažādus zaļumus (pētersīļi, dilles, majorāns u.c.) un garšvielas (lauru lapas, piparus, kurkumu, muskatriekstu u.c.). Garšvielas samaliet, samaisiet ar visu pārējo uzskaitīto, saberiet burkā ar cieši aizveramu vāciņu, glabājiet tumšā, vēsā, sausā vietā; 1 -2 tējkarotes šāda maisījuma būs apmēram 1 buljona kubiņa vērtībā, tikai nāksies mazliet ilgāk pavārīt, lai dabūtu garšu, vai arī pirms pievienošanas ēdienam apliet ar karstu ūdeni līdzīgi kā tēju un atstāt brītiņu ievilkties." | |