vegijs (bē) - margarīns [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

margarīns [Oct. 17th, 2009|08:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[piile]
linkpost comment

Comments:
From:[info]hessin
Date:October 17th, 2009 - 09:08 pm
(Link)
dažās receptēs var mēģināt ar kaut kādu eļļu, kas nevarētu ietekmēt kūkas garšu. Varbūt saulespuķu, bet ne olīveļļu.
Liekot klāt eļļu, jāņem vērā, kā/vai tas ietekmēs mīklu, jo tā būs šķidrāka kā parasti.

[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 17th, 2009 - 09:47 pm
(Link)
hm, nu re - es īsti nezinu kā ietekmēs mīklas konsistenci, bet laikam jau vnk jāeksperimentē. :)
From:[info]hessin
Date:October 18th, 2009 - 12:56 am
(Link)
Palasījos vienā grāmatā - nekas tāds par eļļām nebija teikts, tikai tas, ka vegetable shorteningi ir labāki par animal fatiem :), ja būtisks ir apjoms (tie produkti, kur liek klāt cepamo pulveri vai raugu).

internetā atradās - kādos gadījumos vispār no taukiem var atteikties - te (nodaļa sākas te, stulbi, ka dažas lapas iztrūkst). Ir daudz varianti, kā experimentēt.

bet tajā manā grāmatā rakstīts, ka the moistering and tenderizing effects of fat - but not its aerating abilities - can be imitated by some concentrated fruit purees (prune, apple, apricot, pear), no kā es secinu, ka bez taukiem varētu iztikt cepumos. Tabulā ir ka Biscotti, Angel food cake, sponge cake un Ladyfingers tauki ir 0.

Viss atkarīgs no konditerijas izstrādājuma tipa, bet vispār tā kūku cepšana ir viena liela ķīmija.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:October 18th, 2009 - 02:43 pm
(Link)
cik zinātnieciski! esmu kaut ko pa ausu galam dzirdējusi, ka var lietot ābolu biezeni, piemēram, sviesta vietā, ja gribas izvairīties no 'liekām' kalorijām, bet man rodas šaubas, vai tiešām garša nemainās.
jebkurā ziņā, es esmu jūsu padevīgais kalps šī & līdzīgu jautājumu risināšanā. jaunumi parādīsies Tu-jau-zin-kur. ;)