itta ([info]itta) rakstīja [info]baby_boom kopienā,
@ 2013-02-08 14:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
varbūt kādam ir pieredze ar nakts mošanās izskaušanu?
juniors (2 gadi 7 mēneši) konstanti - +/- 2 h pēc aizmigšanas pamostas un tā vietā, lai pagrieztos uz otriem sāniem un gulētu tālāk, uzreiz ir sēdus, nočeko, ka blakām gultai vairs neviens nesēž, un tad ir kauciens. ja nokušinu un tomēr aizmieg turpat, savā gultā, pēc 5-10 minūtēm scenārijs atkārtojas. un tā reizes 3-4. ja tiekam tam pāri, tad vēl vismaz pāris stundas noguļ savā gultā, bet, ja man miegs ta brīdī nāk ellīgi ļoti, tad parasti tas beidzas ar to, ka guļam visi trīs lielajā gultā. Ja paliek savā gultā, tad pēc tam parasti pamostas "miermīlīgākā fāzē" un bez bļaušanas savāc visu savu bagātību un klusiņām nāk pie mums.
kā pēc iespējas mazsāpīgāk panākt to, lai guļ un nemostas?

meitai šitādi vipendroni nebija - kad izdomājām, ka jāguļ savā istabā, tad arī gulēja. un visu nakti.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ninona
2013-02-08 16:52 (saite)
Bērns guļ citā istabā?
Vispār jau ir normāli, ka bērns čeko vai ir drošībā. Laikam jau bez vecākiem nejūtas drošībā, tātad jāmeklē iespējas to drošības sajūtu panākt :)
Pajautā mazajam, kādus apstākļus gribētu labam naktsmiegam.
Pavisam elementāra un ērta izeja (kas daudziem kaut kādu tarakānu dēļ nav pieņemama) ir bērna gultu likt vecāku guļamistabā.
Mošanos jau tāpat ietekmēt nevar, to vienkārši pāraug. Bet bērns, jusdamies drošībā, vismaz vecākus netramdīs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]itta
2013-02-08 17:25 (saite)
jā, kādus dažus mēnešus atpakaļ sāka gulēt bērnistabā.
ja pajautātu, gan jau atbilde būtu: lielajā gultā blakus mammai :D
bērna gultai guļamistabā īsti nav vietas. Redelene sen jau kalpo citam bēbim, savukārt bērnistabā ir divstāvene, kurā guļ abi ar "lielo" māsu.
Gulēšana 3-atā īsti ērta nesanāk - puiks izvēršas pa pusi gultas, abi ar vīru tādi pusgulējuši beigās. Tāpat arī intīmā dzīve tā kā traucēta sanāk.

īsti pat nesaprotu, kā lai vairo to drošības sajūtu viņam. man jau pat drīzāk šķiet, ka varbūt par ciešu mums tā savstarpējā saikne ir... tai pat laikā jau negribas sāpināt mazo sirsniņu, čerez ņemagu mēģinot kaut ko panākt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2013-02-08 19:30 (saite)
Gandrīz jau izlasīju, ka mājās vēl trešais. Par to "citu bēbi" laikam domāts, ka gultiņai arī citas mājas. Citādi vispār - pārceļ uz citu istabu un vēl cits bērns "manā vietā".
Cālī tagad kaut kur aktuāla diskusija, ka bērns neaizmieg viens, ka bail. Tur var pameklēt iedvesmu. Bet vispār - ideālais variants ir sagaidīt, kad bērns būs pats gatavs un vēlēsies gulēt atsevišķi (un tāds brīdis pienāk, agri vai vēlu...). Mana vecākā nav īsti gatava; nu, problēmas nesagādā, bail nav, bet labprātāk guļ mūsu tuvumā. Mums vietas pietiek un nav žēl. Un ir nenoliedzami ērtāk, ja rociņu pirms miega varu paturēt pati jau laizdamās miegā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]itta
2013-02-08 19:33 (saite)
nav, nav mājās trešais. gultiņu atdevām draugu bēbim.
cāļa diskusiju lasīju, jā, paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?